1. “Een avondje goed lachen, dat hadden we nodig”. FFO Night brengt terug wat glamour na corona
  Oostende

  “Een avondje goed lachen, dat hadden we nodig”. FFO Night brengt terug wat glamour na corona

  De rode loper lag zaterdagavond klaar voor Kinepolis om niet enkel de bekende acteurs te verwelkomen maar ook de bezoekers die met ‘Mijn vader is een saucisse’ voor het eerst sinds lang terug een nieuwe Vlaamse film konden ontdekken op groot scherm. Op het einde van de rode loper stond een saucisse hen op te wachten. Het toverde meteen een glimlach op veel gezichten. En dat deed bij iedereen deugd.
 1. In de haven, langs de grens of langs waterlopen, in het hinterland: deze fietsroutes moet je zeker uitproberen bij je trip naar Brugge en de zee
  PREMIUM
  Brugge/Oostende

  In de haven, langs de grens of langs waterlopen, in het hinterland: deze fietsrou­tes moet je zeker uitprobe­ren bij je trip naar Brugge en de zee

  De banden zijn opgepompt, de remmen aangespannen én het goede weer is van de partij: de komende zomer gaan we opnieuw met z'n allen fietsen. Maar waar aan de kust kan je het best fietsen? Welke routes in Brugge en noord West-Vlaanderen mag je absoluut niet missen? Wij zetten de leukste fietsuitstapjes op een rij. Inclusief een meerdaagse tocht zonder ‘bagagestress’. Hoe vaak je stopt onderweg, bepaal je uiteraard helemaal zelf. Nog meer inspiratie nodig? Ga dan zeker ook hier even kijken.
 2. Muzikant Wim Geysen brengt nieuw album uit op... USB-stick: “Zo kunnen mensen het overal afspelen”
  Wuustwezel/Oostende

  Muzikant Wim Geysen brengt nieuw album uit op... USB-stick: “Zo kunnen mensen het overal afspelen”

  Zanger-muzikant-artiest en kersvers Oostendenaar Wim Geysen lanceert dit weekend zijn gloednieuw album ‘Sprokkels’. Hij kreeg daarvoor de hulp van een aantal bevriende muzikanten. Het wordt geen klassieke cd, maar wel een USB-stick in een cassettehoesje. “Zo kunnen mensen het echt overal afspelen”, zegt Wim enthousiast. Het album wordt zondag live gestreamd vanuit Mimuze in het Antwerpse Kalmthout.
 1. Conservatorium en Kunstacademie aan Zee komen naar de klas met de Creabox
  Oostende

  Conservato­ri­um en Kunstacade­mie aan Zee komen naar de klas met de Creabox

  Heel wat Oostendse leerlingen volgen, naast het reguliere onderwijs, ook les in het Conservatorium en/of de Kunstacademie aan Zee. Elk jaar organiseert het deeltijds kunstonderwijs open dagen waar kandidaat-leerlingen kunnen kennismaken met het uitgebreide aanbod. Door corona konden die dagen twee jaar op rij niet doorgaan. Daarom ontwikkelden CAZ en KAZ een creabox vol muzische en creatieve activiteiten om kinderen warm te maken voor een artistieke opleiding.
 2. ASSISEN. Tommy Jonckheere (32) krijgt 7 jaar cel voor dodelijke messteek aan zijn beste vriend Will Deweert (55)
  PREMIUM
  Oostende

  ASSISEN. Tommy Jonckheere (32) krijgt 7 jaar cel voor dodelijke messteek aan zijn beste vriend Will Deweert (55)

  Tommy Jonckheere (32) heeft in het Brugse assisenhof zeven jaar cel gekregen voor opzettelijke slagen en verwondingen met de dood van Willy Deweert (55) tot gevolg. De Oostendenaar bracht zijn beste vriend op 6 oktober 2018 om het leven met een messteek in het hart. Volgens het hof en de jury had hij echter niet de intentie om het slachtoffer te doden. “Ik wil nog iets betekenen voor de opvoeding van mijn dochter", sprak Jonckheere in zijn laatste woord.
 1. ASSISEN. Tommy Jonckheere (32) schuldig aan opzettelijke slagen met de dood van Willy Deweert (55) tot gevolg: “Er is twijfel over de intentie tot doden”
  PREMIUM
  Oostende

  ASSISEN. Tommy Jonckheere (32) schuldig aan opzettelij­ke slagen met de dood van Willy Deweert (55) tot gevolg: “Er is twijfel over de intentie tot do­den”

  In het Brugse assisenhof is Tommy Jonckheere (32) schuldig verklaard aan opzettelijke slagen en verwondingen met de dood van Willy Deweert (55) tot gevolg. De jury volgde daarmee de stelling van de verdediging. Het Openbaar Ministerie en de burgerlijke partij hadden tevergeefs om een veroordeling voor doodslag gevraagd. Donderdagavond kent de beschuldigde z'n straf. Hij riskeert maximaal 10 jaar opsluiting.
 2. Willy geeft zélf coronaprik aan zoon Dieter: “Deugddoend moment na het maandenlange gemis van contact en knuffels”
  PREMIUM
  Oostende

  Willy geeft zélf coronaprik aan zoon Dieter: “Deugddoend moment na het maandenlan­ge gemis van contact en knuffels”

  Bijzonder moment donderdagmiddag in het vaccinatiecentrum in Oostende, waar de gepensioneerde verpleegkundige Willy Lefevere meedraait als vrijwilliger. Toen hij vernam dat zijn zoon er z’n eerste coronavaccin zou krijgen, wilde hij Dieter graag verrassen door zélf de prik te zetten. “Een emotioneel moment, op weg naar wat meer contact”, glundert Willy, die zijn kinderen en kleinkinderen zo hard heeft gemist.
 1. ASSISEN. Volgens burgerlijke partij had Will (55) geen schijn van kans tegen z’n vriend Jonckheere (32): “Hij moest het geweld gewoon ondergaan”
  PREMIUM
  Oostende

  ASSISEN. Volgens burgerlij­ke partij had Will (55) geen schijn van kans tegen z’n vriend Jonckheere (32): “Hij moest het geweld gewoon ondergaan”

  Op het proces tegen Tommy Jonckheere (32) heeft de burgerlijke partij gevraagd aan de jury om de Oostendenaar schuldig te verklaren aan doodslag. Will Deweert (55) had volgens de advocaten van z'n moeder geen schijn van kans tegen het geweld van de beschuldigde. “En dat plasincident? Alsof iemand die in zo’n smerig kot woont, zich daarin zou opjagen.”
 2. Oostendenaar is gelukkig met zijn stad, maar heeft toch wat problemen met diversiteit, zwerfvuil en... hondenpoep. Een vijfde van inwoners voelt zich ook niet altijd veilig op straat
  Oostende

  Oostende­naar is gelukkig met zijn stad, maar heeft toch wat problemen met diversi­teit, zwerfvuil en... hondenpoep. Een vijfde van inwoners voelt zich ook niet altijd veilig op straat

  De Stadsmonitor heeft enkele cijfers verzameld over de tevredenheid van inwoners over verschillende thema’s die de leefkwaliteit in een stad kunnen beïnvloeden. We zetten de belangrijkste conclusies op een rijtje. Volgens het stadsbestuur bevestigt de Stadsmonitor de gekende pijnpunten zoals buurthinder en een hoger onveiligheidsgevoel, maar zijn er ook al stappen ondernomen om hier aan te werken.
 1. ASSISEN. Jonckheere (32) nam jarenlang daklozen in huis: "Maar nu wordt hij door iedereen genegeerd”
  PREMIUM
  Oostende

  ASSISEN. Jonckheere (32) nam jarenlang daklozen in huis: "Maar nu wordt hij door iedereen genegeerd”

  Ondanks z'n eigen drugsverslaving bood Tommy Jonckheere (32) andere kwetsbare mensen in Oostende een helpende hand aan. Albert Boedts, vrijwilliger in buurthuis Oud Hospitaal, vertelde tijdens z'n getuigenis in het Brugse assisenhof dat de beschuldigde al jarenlang daklozen opving. “Toen ik de feiten vernam, dacht ik dan ook eerst dat Tommy slachtoffer geworden was", vertelde hij. Samen met Tommy’s moeder hield de man een waar pleidooi voor Jonckheere.
 2. Joeri loopt 78 kilometer van De Panne naar Knokke om broer te herdenken: “Het stuk waar hij verongelukte zal het zwaarste zijn”
  PREMIUM
  Middelkerke

  Joeri loopt 78 kilometer van De Panne naar Knokke om broer te herdenken: “Het stuk waar hij verongeluk­te zal het zwaarste zijn”

  Op 11 mei 2014 stond de wereld van Joeri Depuydt (29) uit Lombardsijde stil. Hij zat in Mexico toen hij vernam dat zijn geliefde broer Jeroen voor eeuwig 18 jaar zou blijven. Een triest verkeersongeval in Raversijde kostte hem het leven. Nu, zeven jaar later, is Joeri fysiek en emotioneel klaar voor dé uitdaging van zijn leven: de hele Belgische kustlijn aflopen. “Met de steun van Jeroen, zal me dat zeker lukken”, klinkt de sportieveling optimistisch. Een portret van een man die op een bijzondere manier de dood van zijn broer een plaats heeft gegeven.
 3. Even het kraantje opendraaien... En zeewater vloeit recht naar onderzoekers die onderwaterrobots uittesten
  Oostende

  Even het kraantje opendraai­en... En zeewater vloeit recht naar onderzoe­kers die onderwater­ro­bots uittesten

  De uitbreiding van het Marien Station Oostende, een onderdeel van het Vlaams Instituut van de Zee op de Oosteroever, is gestart. Er is het voorbije jaar al een leiding aangelegd om zeewater van het strand naar de watertanks en aquaria van de laboratoria van het Marien Station te brengen. Op termijn zal het gebouw beschikken over een met zeewater gevuld testbad, voor onderwaterrobots van het Marine Robotics Centre van het VLIZ.
 1. Wandschildering Paul Delvaux en andere parels in het Kursaal in ere hersteld... dankzij corona
  Oostende

  Wandschil­de­ring Paul Delvaux en andere parels in het Kursaal in ere hersteld... dankzij corona

  De monumentale wandschildering van Paul Delvaux in het Kursaal van Oostende is gerestaureerd. Er werd van de sluiting van het gebouw door corona gebruik gemaakt om enkele kunstwerken grondig aan te pakken. De voorbije maanden werd elk detail van het werk dat 26 meter lang en 5 meter hoog is, aangepakt en het resultaat mag er zijn. Het is overigens niet het enige kunstwerk dat een nieuw leven kreeg dankzij corona.
 2. ASSISEN. “De politie die komt zeggen dat je zoon overleden is, dat is verschrikkelijk!”: moeder (78) van slachtoffer legt emotionele getuigenis af
  PREMIUM
  Oostende

  ASSISEN. “De politie die komt zeggen dat je zoon overleden is, dat is verschrik­ke­lijk!”: moeder (78) van slachtof­fer legt emotionele getuigenis af

  “Mama, tot vanavond. Ik kom niet te laat thuis. Ik breng vis mee.” Het waren volgens Erna Vyane (78) de laatste woorden van haar zoon toen die de dag van de feiten naar Oostende vertrok. De moeder van Will Deweert (55) waarschuwde hem naar eigen zeggen nog voor Tommy Jonckheere (32). “Voor mij is dit een moord”, snikte ze tijdens haar getuigenis in het Brugse assisenhof.