Vlaams minister Ben Weyts.
Volledig scherm
Vlaams minister Ben Weyts. © BELGA

Zo ziet volgend schooljaar eruit: leerlingen middelbaar onderwijs wellicht vier dagen per week naar school

In september zullen we een half jaar ver zijn in de coronacrisis, maar leerlingen uit het middelbaar zullen dan nog altijd niet opnieuw voltijds naar school mogen gaan. Dat zal wél het geval zijn voor kleuters en kinderen van de lagere school. Minister van Onderwijs Ben Weyts heeft daarover een kaderakkoord bereikt met de onderwijskoepels en gedeeltelijk ook met de vakbonden. 

59 reacties

 • Jacqueline Sels

  12 maanden geleden
  Er zijn nog altijd mensen die denken dat leerkrachten 50 min x 22 uren x 35 weken moeten werken en geen minuut langer. En voor een superloon. Waarom zijn er dan zoveel tekort? En afstandsonderwijs lukt voor het grootste deel alleen bij sterke lln met stevige thuis.
 • Jurgen Devries

  12 maanden geleden
  Beste geert de Winne waarom zou een leerkracht dan volgens jou minder loon moeten krijgen omdat ze een dag van thuis uit werken? De privé sector zeurt altijd dat ze het slechter hebben dan iedereen maar de staatsjobs geraken niet ingevuld. In de privé sector werken zoveel mensen zelfs in normaal omstandigheden van thuis uit, die krijgen toch ook evenveel loon.
 • Sabrina Versyck

  12 maanden geleden
  Goed dat alle leerlingen in het basisonderwijs naar school kunnen - ook bij code rood. Ik hoop dat de minister dan toch een plan klaar heeft hoe hij de zieke leerkrachten gaat vervangen. Het is al een aantal jaar zo dat er na half oktober zo goed als geen interims meer te vinden zijn.
 • Erik Noerens

  12 maanden geleden
  De ministers zijn nu klaar met hun huiswerk en leven vanaf nu in vakantiemodus tot september.Daarna verkiezingen en van covid-19 zal niet meer gesproken worden.
 • Ronald De Meulder

  12 maanden geleden
  Allėė ... nog een pamperke derbij , en ze kunnen nu al niet meer deftig hun moedertaal uitspreken