Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Zo zal de start van het schooljaar eruitzien: waar moet mondmasker toch nog op? Welke regels gelden er voor ouders? Al uw vragen beantwoord

Weer op schooluitstap, spelen naar hartenlust en 5 dagen per week op de schoolbanken: 1 september zal dit jaar bijna zoals in ‘pre-coronatijden’ verlopen. In de klas moet het mondmasker niet meer op, maar het verdwijnt niet helemaal. Dit is hoe de start van het nieuwe schooljaar er zal uitzien.

43 reacties

 • jan cooremans

  2 maanden geleden
  Wat met de Brusselse kinderen die hier in het Nederland onderwijs zitten in de rand. Met bussen vanuit Brussel worden ze in massa hier afgezet. Moeten die nog een mondmasker dragen? Gelden voor hun dezelfde regels als in het onderwijs in Brussel? Of mogen zij onze kinderen en vervolgens hun ouders en grootouders komen besmetten? Minister van onderwijs niet zover gedacht zeker?
 • Nadyne Hoogewys

  2 maanden geleden
  Hadden al veel eerder met de hamer op tafel moeten kloppen, met de vaccinatie in Brussel. Wachten..Wachten..zijn wel tijdens de vakantie overal geweest. Doe er iets aan, begrijpen het maar al te goed daar
 • Freddy Duschek

  2 maanden geleden
  Waar is onze vrijheid gebleven? Iemand die geen mondmasker wil dragen of geen vaccin wil, is die minder mens dan iemand die het wel wil? Is die ene persoon meer vrij dan de andere? Neen, we zitten in de aanloop naar een werelddictatuur.
 • Andy Staelens

  2 maanden geleden
  Als er ene is die het weet, zal het Weyts wel zijn zeker ? De specialist in alles!
 • ANDRE AERTS

  2 maanden geleden
  En wat met leerkrachten die een vaccinatie hebben geweigerd?
 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Vooral tevreden reacties na afloop onderwijsoverleg: "Signaal van waardering aan de jeugd en alle Vlamingen”

  Vooral tevreden reacties na afloop onderwijs­over­leg: "Signaal van waardering aan de jeugd en alle Vlamingen”

  Nadat dinsdag een overeenkomst is bereikt tussen de spelers in het onderwijsveld over welke coronamaatregelen zullen gelden bij de start van het nieuwe schooljaar, volgen vooral tevreden reacties. "We zijn tevreden dat we alvast enkele regels kunnen versoepelen die het leren en leven op school meer leefbaar maken", zegt Lieven Boeve, directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, na het onderwijsoverleg. "Uiteraard dienen we waakzaam te blijven zolang niet iedereen gevaccineerd is.” De Vlaamse Scholierenkoepel reageert teleurgesteld.