"Schoolteams kunnen nu met een gerust hart genieten van een welverdiende vakantie", zegt onderwijsminister Ben Weyts (N-VA).
Volledig scherm
"Schoolteams kunnen nu met een gerust hart genieten van een welverdiende vakantie", zegt onderwijsminister Ben Weyts (N-VA). © Photo News

Zes draaiboeken moeten nieuw schooljaar in goede banen leiden

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft samen met het Vlaamse onderwijsveld een stapel draaiboeken uitgewerkt die moeten helpen bij de organisatie van het schooljaar 2021-2022. Het recht op leren voor alle leerlingen staat telkens voorop, ook als het coronavirus opnieuw opflakkert. "We geven scholen nu vooraf volledige duidelijkheid over de verschillende scenario's die zich volgend schooljaar kunnen voordoen", zegt Weyts.

4 reacties

 • Michel Oyen

  1 jaar geleden
  6 draaiboeken, komaan kan het niet duidelijker. Van doordachtheid gesproken. Voor 1 sept. Zal er weer wat aangepast worden zoals met alles. Eerst verklaren de regels blijven tot eind augustus van toepassing enkele dagen later worden ze helemaal herzien en aangepast. Van enige proffessionaliteit is in België geen sprake. Een kabelend land zonder stuurman/vrouw.
 • Heymans Johan

  1 jaar geleden
  Hebben er ook echte leerkrachten mee mogen onderhandelen over de opstart van ons onderwijs op 1 september? De vorige opstart was een klucht...vorm zonder inhoud. De maatregelen die scholen, directies toen hebben moeten nemen waren niet met het werkveld besproken en dit was dan ook merkbaar op alle vlakken. Hoelang is het geleden dat deze beleidsmakers en zogezegde experten nog ons op een school waren?
 • Ilse Campo

  1 jaar geleden
  Vergeet niet dat er per 1 september vele leerlingen al 6 maanden geen school van binnen gezien hebben! En afstandsonderwijs allemaal goed en wel maar wat voor het beroepsonderwijs? Hoe praktijk vakken in afstandsonderwijs geven? Wat met leerlingen die klein wonen, niet het grote geld om alle materialen die normaal door de school voorzien worden aan te kopen? Hoe ga je koks, kappers, loodgieters opleiden via een computer? Denk logisch na en dan weet je elke school MOET open, maximaal, normaal!
 • willy vangeel

  1 jaar geleden
  Door deze man staan de scholen, de leerlingen, de ouders al onder een stress situatie aan het begin van de vakantie , wat op het einde van de vakantie zou moeten zijn. Er is ook nog leven en de vakantie periode begint NU
 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. Nu de mondmaskers op school verdwijnen: mogen leerlingen weer samen in de refter lunchen? Wat met praktijklessen? En mogen ze af op de schoolbus?
  PREMIUM
  18

  Nu de mondmas­kers op school verdwijnen: mogen leerlingen weer samen in de refter lunchen? Wat met praktijk­les­sen? En mogen ze af op de schoolbus?

  Vanaf 1 oktober vervalt ook in het secundair onderwijs de mondmaskerplicht in Vlaanderen. Wat het allemaal betekent voor leerlingen, leerkrachten en ouders vertellen minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) en Pieter-Jan Crombez, woordvoerder van het katholiek onderwijs, aan de hand van vragen recht uit de onderwijspraktijk.