Onze landgenoot Hans Kluge, de regionale directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor Europa.
Volledig scherm
Onze landgenoot Hans Kluge, de regionale directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor Europa. © EPA

WHO Europa waarschuwt voor sluiting van scholen door corona: “We kunnen niet opnieuw dezelfde vergissing begaan”

Het Europese bureau van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) raadt af scholen te sluiten, ook al stijgen de coronacijfers in veel landen. "Scholen zouden de laatste plaatsen moeten zijn die sluiten" wanneer coronabeperkingen worden opgelegd, zo klinkt het vrijdag in een mededeling.

6 reacties

 • Hugo hofmans

  3 maanden geleden
  Scholen moeten zeker op blijven, er is nu al zoveel leerachterstand. Dat is ook zo voor alle andere sectoren, sluitingen kosten de maatschappij té veel. Let gewoon allemaal wat op en houdt afstand en we komen er wel.
 • Kristof Breskens

  3 maanden geleden
  Gewoon de kwetsbaren afzonderen ipv de 98 procent mensen die geen noemenswaardige problemen zullen ondervinden, zeker niet nu ze gevaccineerd zijn.
 • Peeters Gerd

  3 maanden geleden
  Maak de vaccinaties verplicht, waar wachten jullie nog op? Anders blijft dat spelletje duren. Er zijn toch nog vaccins verplicht?
 • Sam Bedfort

  3 maanden geleden
  Onze politici houden op geen enkele manier rekening met de adviezen van het WHO, noch van het hoofd task force voor vaccinatie. Wat is er aan de hand?
 • John Ulmer

  3 maanden geleden
  De broeihaard van elk virus gaan we kost wat kost openhouden. Je kan de maatschappij werkelijk alles wijsmaken.
 1. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. In gesprek met leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar over de mondmaskerplicht: “Die van het vierde doen 'na-na-na-na-na' omdat zij er geen moeten dragen”
  PREMIUM

  In gesprek met leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar over de mondmasker­plicht: “Die van het vierde doen 'na-na-na-na-na' omdat zij er geen moeten dragen”

  De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar moeten straks weer een mondmasker dragen in de klas. Een maatregel die maar weinig jonkies van 10 en 11 jaar kan bekoren. Wij gingen rond de tafel zitten met enkele afgevaardigden van het zesde leerjaar. “Wij krijgen geen kans om ons te laten vaccineren, maar worden wel als enige gestraft met nieuwe regels? Die logica snap ik niet.”
 1. Nieuw rapport: sterkste leerlingen gingen afgelopen jaar hardst achteruit

  Nieuw rapport: sterkste leerlingen gingen afgelopen jaar hardst achteruit

  De coronacrisis blijft een zware impact hebben op de leerprestaties in het (basis)onderwijs en de sterkste leerlingen zijn afgelopen jaar het hardst achteruitgegaan. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de KU Leuven. Die analyseerde de resultaten van de meest recente toetsen die leerlingen in het vierde en het zesde leerjaar binnen Katholiek Onderwijs Vlaanderen aflegden, de zogeheten interdiocesane of IDP-proeven.