Minister van onderwijs Ben Weyts (N-VA)
Volledig scherm
Minister van onderwijs Ben Weyts (N-VA) © Photo News

Weyts wil zomerscholen oprichten om leerachterstand weg te werken: “Leerlingen kunnen op vrijwillige basis kennis bijspijkeren”

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft een werkgroep aan het werk gezet om een grote uitrol van zomerscholen voor te bereiden. Zo kunnen leerlingen die tijdens de coronacrisis extra leerachterstand opgelopen hebben op vrijwillige basis bijgespijkerd worden tijdens de zomervakantie. Dat heeft Weyts duidelijk gemaakt tijdens een (digitale) gedachtewisseling met de Commissie Onderwijs van het Vlaams Parlement.

136 reacties

 • Jessica Vermeersch

  1 jaar geleden
  Hoe zit dat eigelijk met buso scholen en scholen voor kinderen met een beperking? Gelijk MFC?..
 • Hulboj John

  1 jaar geleden
  Hij is zich goed aan het verkopen
 • Annita Jolling-Didden

  1 jaar geleden
  Ben van mening dit schooljaar opnieuw te doen er zijn kids die wel goed meekunnen maar denk dat de meerderheid het moeilijk heeft ! Het eerste kwartaal is sowieso herhaling van het jaar ervoor en toen viel het stil. Gewoon in september de draad opnemen en beginnen met de nieuwe leerstof zodat iedereen meekan zowel lager, hoger als unief . Mvg
 • Lisette Nelissen

  1 jaar geleden
  Hou toch op met die paniekreacties. De leerlingen halen die achterstand heus wel op. Schrap schooluitstappen bos- en sneeuwklassen, knutselwerkjes, voorbereiding dansjes schoolfeest en je hebt al veel uren om de leerstof in te halen. De leerkrachten zullen er heus wel een mouw aan passen.
 • Gregoor Vogels

  1 jaar geleden
  Een heel goed idee, maar dan voor alle kinderen, ook zeker van de basisschool met gedifferentieerd onderwijs op maat. Zo erg zal het inhalen van leerstof niet zijn als je prioriteiten stelt en sommige zinloze delen van de leerstof laat vallen: nu prioriteiten stellen. Wat stellen metriekstelsel, zinsontleding zinvol voor voor later? Het grootste deel daarvan gebruik je nooit in je leven! Leer de basis van rekenen en gebruik daarna uw rekenmachine. Schakel ook alle werkloze parlementsleden in.