Minister Ben Weyts tijdens een bezoek in een school in Merelbeke op de eerste schooldag.
Volledig scherm
Minister Ben Weyts tijdens een bezoek in een school in Merelbeke op de eerste schooldag. © Didier Verbaere

Weyts vraagt om quarantaineregels in onderwijs te herbekijken: “Te veel kinderen moeten school missen”

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) vraagt gezondheidsinstituut Sciensano om de quarantaineregels voor het onderwijs te herbekijken. "Te veel kinderen moeten school missen omwille van een mogelijk overdreven voorzichtigheidsreflex", zegt hij.

18 reacties

 • Alexander Lethi

  1 maand geleden
  Ben Weyts heeft helemaal gelijk
 • Stephan De Coninck

  1 maand geleden
  En wat missen ze dan eigenlijk op de lagere school: dansen, zingen en spelen. Kortom allesbehalve de "leerachterstand" (lezen, rekenen, schrijven) inhalen. Trouwens zijn de scholen niet meer een speeltuin en kinderopvang?
 • Paul Schotte

  1 maand geleden
  grotendeels van de ouderen en kwetsbaren zijn toch gevaccineerd ? Dus waarom nog testen? Kinderen en jong volwassenen worden amper tot niet ziek van Covid. Stop met deze test en controle maatschappij !
 • Gino SINNESAEL

  1 maand geleden
  Dit scenario van vele besmettingen stond in de sterren geschreven vanneer Vivaldi vlak voor de grote vakantie bijna alle coronamaatregelen opschortte. In naam van 'de vrijheid' mocht iedereen zelfs naar dieprode gebieden reizen. Dit is de oogst: extra besmettingen, ziekenhuizen die vol liggen, en extra overlijdens. Trieste balans van een in te schatten beslissing 'voor de vrijheid'! Een mea culpa? Vergeet het!
 • Brigitte Staes

  1 maand geleden
  Sciensano zal dat wel blijven volhouden. Ondertussen blijft die zijn kassa wel rinkelen. Waar zijn we toch in godsnaam mee bezig. Neem een voorbeeld aan Denemarken.