Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). © Photo News

Weyts verdedigt herinvoering mondmaskerplicht in vijfde en zesde leerjaar: "Je kan niet gewoon niets doen”

Als je vaststelt dat driekwart van de coronabesmettingen in het onderwijs toe te schrijven zijn aan het lager onderwijs, dan moet je daar optreden. Zo verdedigt minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) de herinvoering van de mondmaskerplicht in het vijfde en zesde leerjaar. "Je kan niet gewoon niets doen", aldus Weyts donderdag in De Ochtend op Radio 1.

34 reacties

 • Louis Meeus

  1 jaar geleden
  Weet die zelf nog wat hij wil?
 • Jan Servaege

  1 jaar geleden
  Aftreden is de boodschap.
 • rita vdbergh

  1 jaar geleden
  Een uitspraak van een kinderarts op een Nederlandse nieuwszender, het sluiten van de scholen heeft een ravage aangebracht in het brein van de kinderen. Een masker voor jonge kinderen is een bron van virussen en bacteriën. We hebben nu de vierde golf en nog kennen ze de oorzaak van de besmettingshaarden niet. Misschien is de overbevolking, het personen verkeer en de globalisering de superverspreider van nieuwe mutaties. Wie bang besmet te raken beschermd zichzelf en blijft thuis.
 • vercammen georges

  1 jaar geleden
  Weyts wordt eindelijk wakker.
 • Marianne Van den Lemmer

  1 jaar geleden
  Vraagt niemand zich af wie de kinderen opvangt? De grootouders!
 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. Vlaamse Onderwijsraad: “Scholen verplichten om zich open te stellen voor verenigingsleven is contraproductief”

  Vlaamse Onderwijs­raad: “Scholen verplich­ten om zich open te stellen voor vereni­gings­le­ven is contrapro­duc­tief”

  De Vlaamse Onderwijsraad (Vlor) wil financiële en administratieve drempels wegnemen, in plaats van scholen te verplichten hun infrastructuur open te stellen voor het lokale verenigingsleven. In een voorontwerp van een decreet wil Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) de financiering voor scholenbouw en infrastructuurwerken namelijk koppelen aan de voorwaarde om schoolgebouwen open te stellen.
 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 2. Onderwijsveld versoepelt test- en quarantaineregels: jonger dan 12? Alleen nog testen wie symptomen heeft

  Onderwijs­veld versoepelt test- en quarantai­ne­re­gels: jonger dan 12? Alleen nog testen wie symptomen heeft

  Geen langere herfstvakantie, soepelere test-en quarantaineregels, maar wel mondmaskers voor de leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar. Dat is het antwoord van het onderwijsveld op de oplopende besmettingscijfers en het feit dat meer en meer leerlingen gezond thuis zitten. “We grijpen in waar het probleem vandaag zit: in het lager onderwijs, niet in het middelbaar”, zegt Weyts.
 3. OVERZICHT. Coronacijfers blijven stijgen: afgelopen vrijdag 7.118 besmettingen, een nieuw dagrecord dit jaar

  OVERZICHT. Coronacij­fers blijven stijgen: afgelopen vrijdag 7.118 besmettin­gen, een nieuw dagrecord dit jaar

  De coronacijfers in ons land blijven verder stijgen. Het gemiddeld aantal besmettingen stijgt met 75 procent ten opzichte van een week eerder, de ziekenhuisopnames met 43 procent. Voor afgelopen maandag staan er nu al 8.990 nieuwe besmettingen op de teller, een dagrecord dit jaar dat nog kan oplopen. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het coronadashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.