Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © REUTERS

Weyts trekt 15 miljoen euro uit in strijd tegen leerachterstand: lerarenplatform in basisonderwijs verlengd voor drie schooljaren

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts verlengt de werking van het lerarenplatform in het basisonderwijs voor drie volledige schooljaren. Hij trekt daarvoor 15 miljoen euro uit. Zo kunnen er in de komende jaren telkens 1.600 voltijdse krachten ingezet worden om vervangingsopdrachten uit te voeren of om andere pedagogische taken op te nemen. Dat heeft de N-VA-minister gezegd tijdens een digitaal infomoment voor directeurs uit het basisonderwijs.

8 reacties

 • Eddie Van Doninck

  1 maand geleden
  Nog maar eens 15 miljoen euro! Ondanks de gigantische staatsschuld toch nog altijd Sinterklaas blijven spelen. Stop eens met geld en subsidies in bodemloze putten te stoppen!
 • Sjonny Martero

  1 maand geleden
  Wie wilt nog in het onderwijs stappen of blijft er in? Een leegloop is het. Vakantie? Ze mogen het hebben. Paperassen en digitale administratie. Les geven? De helft van vroeger. Daarom dat we achterstaan in het onderwijs. Door invloed van de "experts". En de echte experts op het veld? Daar wordt niet naar geluisterd. En zeker niet naar de oudere met ervaring. De nieuwe generatie zal er eens mee praten. Onderwijs in België? Pure pampermentaliteit.
 • Frank Plevoets

  1 maand geleden
  De dat is gelijk die 10000 laptop's waar zijn die gebleven .
 • nicole desseyn

  1 maand geleden
  Geef gewoon weer les als vroeger van 8u30 tot 4 u ook op vrijdag !!
 • Eddy Crikemans

  1 maand geleden
  Het is te zien op de straten,het krioelt van de schoolgaande jeugd,een halfuurtje school en dan de achterstand inhalen op straat,en binnenkort vijf dagen voor het einde van het schooljaar al op vakantie vertrekken ,want er wordt toch geen les meer gegeven.Maar wat wil je met een struisvogelminister?
 1. Onderwijsoverleg: waarschijnlijk geen mondmaskerplicht volgend schooljaar

  Onderwijs­over­leg: waarschijn­lijk geen mondmasker­plicht volgend schooljaar

  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) hoopt dat scholen het nieuwe schooljaar in code groen zullen kunnen starten. Dat wil zeggen dat er geen coronamaatregelen meer van kracht zouden zijn. Voorlopig moeten leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar en van de middelbare scholen nog steeds een masker dragen tijdens de les. Weyts wil nu in overleg met de virologen bekijken of die maatregel voor de laatste twee weken van het schooljaar al kan worden losgelaten. “We zijn blij dat scholen het vertrouwen krijgen dat ze na hun inspanningen verdienen”, reageert de directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, Lieven Boeve.