Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.
Volledig scherm
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. © Photo News

Weyts investeert miljoenen om leerkrachten uit pensioen te halen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) maakt 10 miljoen euro vrij om extra helpende handen te kunnen inschakelen in de klas. Hij roept gepensioneerden, deeltijdse leerkrachten en iedereen met een pedagogisch diploma op om zich aan te bieden in de scholen. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.

138 reacties

 • Lieve Geyter

  3 weken geleden
  Ik ken iemand die les kan geven in Wiskunde, Chemie en Fysica maar hij heeft geen D cursus. Hij heeft daar geen tijd voor. Daarvoor moet je zijn huidige job opzeggen en de cursus gaan volgen dat is niet aan de orde. Waarom deze mensen gewoon niet inzetten ze hebben al 30 jaar ervaring en geeft les aan zijn eigen kinderen die staan verder dan alle leerlingen van hun leeftijd. Maar ja de overheid en hun regeltjes.
 • Kim Verpoorter

  1 maand geleden
  Misschien het moment voor al die zagers, die beweren dat leerkracht zijn zo een droom is, om ook de sprong te wagen en te werken in het onderwijs !?
 • andre wouters

  1 maand geleden
  Miljoenen, de put is precies nog niet diep genoeg, vanwaar komen die Miljoenen Mr Weyts?
 • Kurt Decloedt

  2 maanden geleden
  Misschien kunnen die miljoenen gebruikt worden om de leerkrachten deftig didactisch materiaal aan te reiken? Of om hen in goed uitgeruste lokalen te laten lesgeven. Veel leerkrachten kopen didactisch materiaal zelf omdat er geen budget is op school. Niet aan gedacht zeker meneer Weyts?
 • Sjonny Martero

  3 maanden geleden
  Hij investeert miljoenen in gepensioneerde leerkrachten die het nadien mogen teruggeven via de belastingen. Ben benieuwd hoeveel kandidaten er zullen zijn van die ervaren rotten die nu in het pamperonderwijs zouden moeten functioneren? Misschien de "experts" en inspecteurs eens laten meedraaien in plaats van hun tijd te verliezen? Zij weten het toch altijd beter.
 1. Onze opinie. Als voetballers op het veld kunnen staan dankzij een wekelijkse coronatest, moet dat ook voor leerkrachten kunnen
  PREMIUM

  Onze opinie. Als voetbal­lers op het veld kunnen staan dankzij een wekelijkse coronatest, moet dat ook voor leerkrach­ten kunnen

  Is Ben Weyts (N-VA) zich tot op het bot aan het wapenen nu de roep voor een sluiting van de scholen weer klinkt? Geef toe: rillingen lopen over de rug. Flashbacks naar die eerste lockdown doen huiveren. Hoe zwaar, slopend en moedeloos deze tweede lockdown ook aanvoelt, hij staat in schril contrast met de eerste sluiting van maart. Want de scholen zijn (grotendeels) open. Maar kijk: de schoolstrijd is terug.
 2. Leerkrachten lager onderwijs voelen zich in de steek gelaten, twee juffen getuigen: “Voor onze veiligheid wordt niks gedaan”
  PREMIUM

  Leerkrach­ten lager onderwijs voelen zich in de steek gelaten, twee juffen getuigen: “Voor onze veiligheid wordt niks gedaan”

  “Wij zijn kanonnenvlees en de overheid doet niets voor onze veiligheid.” De directeur van een Gentse basisschool neemt geen blad voor de mond en noemt lagere schoolkinderen onomwonden “de motor van de corona-epidemie”. Wat zeggen leerkrachten die elke dag voor een klas snotneuzen staan? We vroegen het aan twee juffen van het eerste en derde leerjaar. “Het is dweilen met de kraan open”, zeggen ze.
 1. Telefoon van slager staat roodgloeiend na mop van Evenepoel
  Play

  Telefoon van slager staat roodgloei­end na mop van Evenepoel

 2. Stunt op snelweg blijkt levensreddend manouvre te zijn
  Play

  Stunt op snelweg blijkt levensred­dend manouvre te zijn