Een lerares geeft les in een geventileerd klaslokaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Een lerares geeft les in een geventileerd klaslokaal. © ANP

Weyts en onderwijsveld stellen nieuwe cao voor. “Leerkrachten krijgen meer tijd voor de essentie: lesgeven”

Geen simpele loonsverhoging voor iedereen, wel een internetvergoeding en hogere fietsvergoeding. Het is één van de zaken in de nieuwe cao voor het onderwijs. Voor ‘slechtbetaalde’ schooldirecteurs komt er verbetering: bij sommigen is het loonverschil met een gewone leerkracht vandaag nog veel te klein. “Waarom zou je er dan al die miserie en stress dan bijnemen?” aldus Weyts.

16 reacties

 • Pierre Jacobs

  2 weken geleden
  Roger Declercq :Inderdaad Oswald, vroeger had men respect voor een leraar en sprak men hem aan met meester. En nog vroeger hadden schrik van de meester want als die met onze ouders sprak hadden we tweemaal prijs.
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Het loon is bekend, Jef Lois. Dat is volgens vaste barema's die iedereen kan raadplegen. Voor een master is dat een mooi loon. Voor bachelors en regenten nogal gewoontjes. En in het basisonderwijs en kleuteronderwijs is dat eigenlijk laag. Voor directies was het al vrij hoog en nu nog hoger. Weyts koopt hun kritiek af. En in de omringende landen zijn de lonen meestal hoger.
 • rik casteleyn

  1 maand geleden
  1000 kinderen in quarantaine wil zeggen dat alle volledig gevaccineerde leraren in Vlaanderen de kinderen besmet hebben . Een coronapas is helemaal niet meer nodig als iedereen weer kan besmetten en besmet worden ondanks dubbel ingespoten . Straks , nog 1 maand en het is weer kermis .
 • Roger Declercq

  1 maand geleden
  Inderdaad Oswald, vroeger had men respect voor een leraar en sprak men hem aan met meester. Ik zeg niet dat alles toen beter was, maar hier en daar een draai om de oren maakte dadelijk duidelijk wie de baas was in de klas. Maar ja, dat mag ook als niet meer. En dan schrikken dat men niemand meer vindt om met zijn voeten te laten spelen.
 • Paul van de velde

  1 maand geleden
  Buiten lesgeven is een school ook een opvangtehuis voor de kinderen voor en na de lesuren, moet het zorgen voor eten, is het een reisagentschap en een opvoedingsagentschap voor de jeugd en dat vanaf het éérste studiejaar. En als je nu aan een 18 jarige vraagt: hoeveel is 6 x 7 dat moet hij-zij de smartphone raadplegen.