Ben Weyts, Vlaams minister van Onderwijs.
Volledig scherm
Ben Weyts, Vlaams minister van Onderwijs. © BELGA

Weyts: “CLB’s sturen 10 keer meer dossiers van jongeren rechtstreeks door naar parket”

De Vlaamse Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB’s) hebben van september tot januari tien keer meer dossiers van ‘verontrusting’ overgemaakt aan het parket dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat zei Vlaams minister van Onderwijs, Ben Weyts, op Radio 1. Hij noemde het een “onthutsende vaststelling”.

21 reacties

 • tonny berteloot

  2 maanden geleden
  Hopelijk gaan de vakbonden de quotes van Weyts goed noteren en terug bovenhalen bij de loonsonderhandelingen. Benieuwd hoe belangrijk en essentieel hij dan het onderwijs gaat vinden.
 • Bibi Van Keer

  2 maanden geleden
  En deze ochtend zei er iemand op de radio dat er geen stijging is in het totaal aantal gevallen?
 • Kris Kras

  2 maanden geleden
  Ik dacht dat minister Weyts verantwoordelijk was voor het onderwijs, Dalle voor de jeugd en beke voor volkswelzijn, gezin en armoedebestijding. Weyts treedt dus buiten zijn bevoegdheid van het onderwijs.
 • Emi Hergersberg

  2 maanden geleden
  Veel jongeren worden groot maar zonder degelijke opvoeding. Dat komt ervan als geld verdienen belangrijker wordt dan levenskwaliteit. Degelijke opvoeding gebeurt in de wieg, in een warm nest. Nu worden kinderen al 6 maanden voor hun geboorte "geplaatst" en blijven ze "gepamperd" omdat hetallemaal goed uitkomt voor onze maatschappij.
 • Jacqueline Sels

  2 maanden geleden
  Bart Van Crombrugge, probeer maar eens elke dag 4 klassen van 25 pubers op tijd en heel de tijd rustig en geïnteresseerd voor het scherm te krijgen en dan vanuit uw living les te geven, gesteld dat de ICT werkt zoals het moet. Het voorbereiden en verbeteren van taken is geen vakantie, dat kost 3 keer zoveel tijd als gewoon lesgeven en papier verbeteren. U onderschat wat leerkrachten moeten doen en nee, ik klaag niet.
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije