AFP
Volledig scherm
© AFP

West-Vlaamse leerkrachten zijn het minst ziek

OnderwijsLeraren waren in 2016 opvallend vaker ziek dan het jaar daarvoor. Dat blijkt uit cijfers van het Agentschap voor Onderwijsdiensten (AGODI). Het gemiddeld aantal opgenomen ziektedagen lag in 2016 op 18,89, ruim tweeënhalve dag meer dan in 2015.

19 reacties

 • Sjonny Martero

  4 jaar geleden
  Normaal gegeven. In het binnenland zijn er scholen die zelfs voor de inspectie of doorlichting no-gone scholen zijn. En de leraars moeten daar maar hun plan trekken. Scholen waar het onmogelijk is om de doelstellingen te behalen.
 • Gino Denil

  4 jaar geleden
  De West-Vlaming staat wel minder in de file.
 • Philippe Schoonheere

  4 jaar geleden
  Juiste mentaliteit .
 • Aaa Aaa

  4 jaar geleden
  harde werkers en gezonde lucht :-)
 • Jan Baroen

  4 jaar geleden
  Vanmiddag kwam er een (relatief jonge) kleuterleidster op de tv verklaren ze de job fysiek niet meer aankon en ook veel stress had. Ik vraag me af wat vrouwen in de horeca, schoonmaak, supermarkten of ziekenhuizen dan moeten zeggen? Misschien kan het klagend onderwijzend personeel daar eens gaan werken, dat zullen ze wel het verschil zien en vooral voelen.
 1. Vier Belgische universiteiten in top 200 van THE World University Rankings

  Vier Belgische universi­tei­ten in top 200 van THE World University Rankings

  Vier Belgische universiteiten zijn in de top 200 van de THE World University Rankings van 2022 geëindigd: KU Leuven blijft met haar 42ste plaats de hoogst gerangschikte Belgische universiteit. De University of Oxford in het Verenigd Koninkrijk is voor het zesde jaar op rij de beste universiteit van de wereld. Dat heeft het Britse magazine voor hoger onderwijs Times Higher Education (THE), dat 1.662 universiteiten toetste, vandaag aangekondigd.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.