Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © thinkstock

"We zijn uitgepuzzeld”, leerlingen krijgen tot 18 uur studie per week door lerarentekort

Eén maand na de start van het schooljaar is de studiezaal drukbezet. Door het lerarentekort hebben sommige leerlingen tot 18 uur studie per week. "We zijn uitgepuzzeld", stellen directeurs vandaag in De Standaard. Ook minister van Onderwijs Ben Weyts komt nu met een reactie.

 1. Weyts en onderwijsveld stellen nieuwe cao voor. “Leerkrachten krijgen meer tijd voor de essentie: lesgeven”
  PREMIUM

  Weyts en onderwijs­veld stellen nieuwe cao voor. “Leerkrach­ten krijgen meer tijd voor de essentie: lesgeven”

  Geen simpele loonsverhoging voor iedereen, wel een internetvergoeding en hogere fietsvergoeding. Het is één van de zaken in de nieuwe cao voor het onderwijs. Voor ‘slechtbetaalde’ schooldirecteurs komt er verbetering: bij sommigen is het loonverschil met een gewone leerkracht vandaag nog veel te klein. “Waarom zou je er dan al die miserie en stress dan bijnemen?” aldus Weyts.
 2. Eric (69) komt na drie jaar terug uit pensioen om lerarentekort op te vangen: “Ik heb geen seconde getwijfeld”
  PREMIUM
  Berchem/Essen

  Eric (69) komt na drie jaar terug uit pensioen om lerarente­kort op te vangen: “Ik heb geen seconde getwijfeld”

  In 2018 ging hij met pensioen, maar vandaag staat hij weer voor de klas. Historicus Eric Arnst (69) ruilt op vraag van de schooldirecteur zijn imkerpak zes weken in voor een das, blazer en een voltijdse post als leerkracht geschiedenis in de!Kunsthumaniora in Berchem. Tijdens zijn carrière meldde hij zich niet één dag ziek, tot hij tien jaar geleden kanker kreeg. “Ik ben heel betrokken bij de school, maar langer dan zes weken hoeft voor mij niet meer.”