Foto ter illustratie. Archiefbeeld.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. Archiefbeeld. © Photo News

Voorzieningen voor jongeren in veilig verblijf krijgen middelen voor aangepast onderwijs

Voorzieningen voor de erg kwetsbare jongeren in veilig verblijf krijgen 283.000 euro om een aangepast onderwijsaanbod te ontwikkelen. Dat maakt minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) bekend.

 1. Wie meer uitleg wil, moet bijbetalen: leraren verwijzen zelf door naar bijlessen
  27

  Wie meer uitleg wil, moet bijbetalen: leraren verwijzen zelf door naar bijlessen

  Private bijlessen boomen. Het is een wereldwijde trend die zich ook in Vlaanderen laat voelen, zo bevestigen experts, de onderwijskoepels en de bijleskantoren zelf. Volgens Katholiek Onderwijs Vlaanderen een kwalijke evolutie, maar wel eentje waar leraren actief aan meewerken. Liefst vier op de tien leerkrachten in het middelbaar hebben al leerlingen doorverwezen naar de private markt, schrijven Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen.
 2. Fedasil opent opvangcentrum voor minderjarige vluchtelingen: “Het is eens iets anders dan Dilbeek waar Vlamingen thuis zijn”
  PREMIUM
  Dilbeek

  Fedasil opent opvangcen­trum voor minderjari­ge vluchtelin­gen: “Het is eens iets anders dan Dilbeek waar Vlamingen thuis zijn”

  Een nieuw open opvangcentrum voor minderjarige niet-begeleide asielzoekers wegens een groot tekort. Dat project plant Fedasil in het voorjaar van 2022 op de site van Minor Ndako langs de Kattebroekstraat in Dilbeek. Het centrum zou plaats bieden aan 51 jongens tot 18 jaar die vrij naar school kunnen gaan en deelnemen aan vrijetijdsactiviteiten in de gemeente. Inwoners reageren op sociale media overwegend positief, al kan niet iedereen zich vinden in de komst van het centrum...