Kevin Marichael, Margo Koekoekx en Arno Van de Velde trokken de schoolpoort definitief achter zich dicht.
Volledig scherm
PREMIUM
Kevin Marichael, Margo Koekoekx en Arno Van de Velde trokken de schoolpoort definitief achter zich dicht. © RV/Photonews

Voor deze leerkrachten is Weyts te laat, zij verlieten de klas: “Mooi loon. Veel vakantie. En toch was ik ongelukkig”

Of een fietsvergoeding of een eigen laptop zorgen voor meer werkvreugde vooraan in de klas? Afwachten. Minister Ben Weyts (N-VA) heeft er zijn plan voor klaar, maar voor deze drie ex-leerkrachten komt hij te laat. Zij sloegen de schoolpoort achter zich toe en werden agent, cartoonist of zelfs journalist. "Het schoolsysteem is zó oneerlijk." Maar hoe zit dat nu eigenlijk met dat salaris van een leerkracht?

58 reacties

 • bob jansens

  1 jaar geleden
  universitairen mogen lesgeven zonder pedagogisch diploma, maar worden dan wel minder betaald. Je zou verwachten dat deze mensen een deftige begeleiding zouden krijgen, maar zoiets bestaat niet in t onderwijs
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Hebben ze daarom het onderwijs verlaten, Jens van den Broeck. Omdat ze te veel verdienen. Hoe nobel van hen om aan een hongerloon in de privé te gaan werken.
 • Jens van den Broeck

  1 jaar geleden
  Bewijst nog maar eens hoeveel leerkrachten verdienen. 4 maand verlof, dubbel pensioen, brutolonen om 'u' tegen te zeggen.. daar kan de privé alleen maar van dromen.
 • Ghislain Claerbout

  1 jaar geleden
  Jonge leerkrachten komen enkel enige uurtjes aan de bak als de vast benoemde zijn ziektedagen consumeert. Allemaal voordelen destijds afgedwongen door de vakbonden en goedgekeurd door ministers met gulle hand voor stemmen gewin. Het onderwijs is te vergelijken met de steenkoolmijnen in Wallonië destijds. Veel geld gekost maar het bleef een zwarte put. Onderwijs in niet te managen omdat er veel te veel heilige huisjes moeten sneuvelen. Tonnen respect voor de startende jonge leerkrachten!
 • Jo Peeters

  1 jaar geleden
  Het zou beter zijn dat als een leerkracht voor welke reden ook haar klas verlaat en die leerkracht moet vervangen worden, dat de nieuwe leerkracht blijft zolang die wil blijven. De leerkracht die enkele weken weg was mag dan anderen vervangen enz... Het zou dan rap gedaan zijn met weken aan een stuk op ziekte verlof te gaan.
 1. Levensgrote mural van Sanda Dia, aandacht voor de (energie)crisis, maar ook... feest! Zo trapten universiteitssteden het academiejaar af

  Levensgro­te mural van Sanda Dia, aandacht voor de (energie)crisis, maar ook... feest! Zo trapten universi­teits­ste­den het academie­jaar af

  De grote vakantie is nu ook voorbij voor de studenten. Maandag trapten Leuven, Antwerpen, Gent en Brussel alvast hun academiejaar af. Elk met de eigen tradities, maar toch was er ook overkoepelend sentiment: de (energie)crisis treft namelijk iedereen, niet het minst studenten. En dan is er ook nog dat coronavirus dat zijn sporen nalaat... Toch kon de regen ook de feestvreugde niet drukken en was er eveneens tijd voor ingetogenheid.
 2. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.