foto ter illustratie
Volledig scherm
foto ter illustratie © Wouter Van Vooren

Vlaamse uniefs, VRT en Knack werken samen aan "Universiteit van Vlaanderen"

Samen met de VRT en Knack werken de Vlaamse universiteiten aan een project om wetenschap dichter bij de mensen te brengen. Met de "Universiteit van Vlaanderen" is het de bedoeling hoorcolleges van professoren op te nemen en online te verspreiden. Dat schrijft De Standaard en bevestigt VRT-woordvoerder Hans Van Goethem. "De gesprekken zitten in een gevorderd stadium", zegt Van Goethem. De hoop is nog dit academiejaar met het project te starten. De vijf Vlaamse universiteiten zitten mee aan tafel.

 1. Vooruit presenteert actieplan lerarentekort en komt met opvallend voorstel: “Laat leerkrachten 38 uur per week werken in plaats van 21 uur lesgeven”
  Politiek
  56

  Vooruit presen­teert actieplan lerarente­kort en komt met opvallend voorstel: “Laat leerkrach­ten 38 uur per week werken in plaats van 21 uur lesgeven”

  Het grote tekort aan onderwijzers wordt steeds duidelijker zichtbaar: leerlingen krijgen maandenlang geen les en in juni zelfs geen examen. Oppositiepartij Vooruit jaagt minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) op: actie is nodig op korte termijn. De socialisten stellen in een vijfpuntenplan enkele gedurfde maatregelen voor. Ze willen onder andere komaf maken met het vaste aantal lesuren van een leerkracht.
 2. Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe
  Play
  TV
  2

  Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe

  De trailer voor de zevende aflevering van HBO-serie ‘House of the Dragon’ toont de eerste beelden van wat een zeer intense aflevering blijkt te worden. Het begint met de nasleep van de vurige dood van Laena Velaryon. Maar daar blijft het niet bij. Want er wordt ook een draak vermist en er lijken dodelijke allianties te zijn gevormd terwijl de spanningen in Westeros hun hoogtepunt bereiken.