Vlaamse regering akkoord over hervorming secundair onderwijs: "Gemiste kans", "Dode mus"

UpdateDe Vlaamse regering heeft een akkoord bereikt over de hervorming van het secundair onderwijs, met name over de 'matrix' of de reorganisatie van de studierichtingen in de tweede en derde graad van het secundair onderwijs. Het toekomstige studieaanbod voor de 2de en de 3de graad ligt vast. Er komen 8 studiedomeinen in plaats van 29 studiegebieden. Het nieuwe studieaanbod is door de Vlaamse Regering goedgekeurd op voorstel van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits. "Dit is niet de ambitieuze hervorming van het secundair onderwijs waarvan we droomden", zegt Lieven Boeve, directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen.

 1. Vlaams kernkabinet uiteen zonder akkoord over onderwijs
  Play
  Update

  Vlaams kernkabi­net uiteen zonder akkoord over onderwijs

  Het kernkabinet van de Vlaamse regering is er vanochtend nog niet in geslaagd om een akkoord te sluiten over de hervorming van het secundair onderwijs. Er werd uitzonderlijk op maandag vergaderd omdat de minister-president dinsdag en woensdag naar het Duitse Dresden trekt. In de loop van de week vinden technische vergaderingen plaats en vrijdagochtend, voor de ministerraad, volgt een nieuw overleg van Bourgeois met de viceministers-presidenten. Het zou de bedoeling zijn daar af te kloppen.
 2. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.