Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Vlaamse leerlingen willen geen kortere zomervakantie

Uit een enquête van de Vlaamse Scholierenkoepel blijkt dat acht op de tien scholieren geen verkorte zomervakantie wil. Er werden 3.500 leerlingen bevraagd nadat Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) de deur op een kier zette.

68 reacties

 • Sara Peeters

  3 weken geleden
  Lijkt me wel goed idee de herfst en krokusvakantie verlengen met 1 week. En de grote vakantie inkorten, wie is daar nu niet voor? De leerkrachten zullen ook blij zijn. Gewoon doen!
 • Stefan Nicolai

  2 maanden geleden
  De zomervakantie is dan ook de enige echte vakantie! Ik zie het meer dan genoeg bij mijn kinderen tijdens vakanties tijdens het lopende schooljaar: 'na de krokusvakantie moet die en die grote taak klaar zijn, etc'. Tijdens die korte vakanties tijdens het schooljaar zijn mijn kinderen dan helaas ook heel wat voor de school aan het werken. Hou dus maar die ECHTE schoolvakantie, en laat dat bijkomend 'werkverlof' maar liggen.
 • Franky Schoonvliet

  2 maanden geleden
  Tegen dat de meeste van school af gaan hadden wij al 16 jaar gewerkt !!! van 14 jaar tot 63 dus 49 jaar op de teller. daar gaat de jeugd van nu in de verste verte nooit aankomen. maar mekkeren kunnen ze als de beste.
 • Johan Janssen

  2 maanden geleden
  Met de examens hebben ze altijd al een week extra...dus waarom de zomermaanden afgeven. Wij hadden het vroeger dus laat de jeugd met rust voor 2 maanden. Er zijn ander dinges te doen. Misschien kan hij al is beginnen met zijn leugens waar te maken. Ben nog steeds aan het wachten op mijn gratis laptop. Hij heeft al werk genoeg met de schandalen weg te moffelen van zijn vorige postje en dat gaat hij bij zijn volgend postje weer kunnen doen.
 • Willy Schepers

  2 maanden geleden
  Ik denk eerder dat die leerkrachten tegen een ingekorte zomervakantie zijn.