Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Vlaams Parlement vraagt meer aandacht en middelen voor hoogbegaafde leerlingen en kleuteronderwijs en plant hervorming buitenschoolse opvang

De (volgende) Vlaamse regering moet meer aandacht en middelen besteden aan hoogbegaafde leerlingen. Dat staat in een voorstel van resolutie dat vandaag unaniem is goedgekeurd in het Vlaams Parlement. Daarnaast wil het parlement ook dat de (volgende) Vlaamse regering al vanaf volgend schooljaar een einde maakt aan de historische onderfinanciering van het kleuteronderwijs. Ook een voorstel van decreet om de buitenschoolse kinderopvang vanaf 2021 op een nieuwe leest te schoeien, is vandaag goedgekeurd.

8 reacties

 • Christine Laevers

  3 jaar geleden
  Sandra Peeters: volledig met u eens als ex-leerkracht.Kinderen met exclusieve talenten vallen uit de boot en verstikken in het 'keurslijf' onderwijs. Ik weet zeker dat sommige kinderen kapot gemaakt worden in het onderwijs. Je moet als kind maar eens als een Sheldon Cooper in België naar school gaan ...
 • Piet Vanzonhoven

  3 jaar geleden
  50 jaar gelden waren zonen en dochters van advocaten, dokters, notarissen,politiekers, enz allemaal "hoogbegaafd" . Blijkbaar willen sommigen terug naar zo een vorm van onderwijs? Bianca , je kan dan even goed schrijven:Je kan je niet inbeelden hoe hulpeloos je bent als ouder van een laag begaafd kind. Maarja zo lang het uw kind niet is...
 • Jane Doe

  3 jaar geleden
  Mooie plannen maar vrees dat de meeste hoogbegaafden zoals altijd in de beroeps of zonder diploma vallen. Onze maatschappij richt zich op doorsnee ja knikkers. 't Zijn zij die naar de hogeschool en universiteit gaan en niet de slimsten. Hoogbegaafden denken anders en voor zichzelf en daar kunnen leraren, noch bazen, niet mee om. Stel je bent een nieuwe Stephen Hawking in spee maar slecht in Frans of geschiedenis dan blijf je zitten en adviseert het CLB hier waarschijnlijk houtbewerking of zo.
 • Benny Marcelo

  3 jaar geleden
  Volgens de linkse bijbel moet het onderwijs aangepast worden aan degenen die niet mee kunnen. Het verplichten om minder begaafden op te nemen in gewoon onderwijs is het domste dat ooit is kunnen gebeuren. Het onderwijs in het algemeen boert daardoor achteruit en dat is een vaststaand feit. Slecht beleid dus.
 • Geert Landsman

  3 jaar geleden
  Verkiezingspraat want het is aan de volgende regering. Bende prutsers.
 1. Extra budget voor leerlingenvervoer buitengewoon onderwijs: “maximaal 90 minuten op de bus”

  Extra budget voor leerlingen­ver­voer buitenge­woon onderwijs: “maximaal 90 minuten op de bus”

  Met de start van het nieuwe schooljaar hervat donderdag ook het leerlingenvervoer voor kinderen van het buitengewoon onderwijs. Meer dan 34.000 leerlingen zijn ingeschreven om per bus of taxi van en naar school te reizen. “Voor 96 procent van hen zal een enkele rit maximaal negentig minuten duren”, zo zeiden Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) en Ann Schoubs, de directeur-generaal van openbaarvervoermaatschappij De Lijn, dinsdag tijdens een persconferentie.
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.