Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA)
Volledig scherm
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) © BELGA

Vijf miljoen euro extra voor CLB's, buitengewoon onderwijs en onderwijsinternaten

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) maakt ongeveer 5 miljoen euro vrij om ook tijdens het derde trimester van het schooljaar de coronafactuur van de CLB's, het buitengewoon onderwijs en de onderwijsinternaten te kunnen dekken. “We willen dat alle leerlingen na de paasvakantie terug voltijds naar school kunnen”, zegt Weyts. “Voor dat derde trimester maken we nu extra middelen vrij.”

 1. Studie naar antistoffen levert geen aanwijzingen op dat scholen motor van epidemie zijn

  Studie naar antistof­fen levert geen aanwijzin­gen op dat scholen motor van epidemie zijn

  Tussen begin december 2020 en eind januari 2021 had in België 12,4 procent van de leerlingen en 14,8 procent van het schoolpersoneel in de lagere school en in de eerste graad van het middelbaar onderwijs antistoffen tegen het coronavirus. Dat blijkt uit een studie van het gezondheidsinstituut Sciensano. “Onze studie vindt geen aanwijzingen dat scholen plaatsen zijn waar het virus zich meer verspreidt of meer kans maakt zich te verspreiden dan elders in de gemeenschap”, besluiten de onderzoekers.
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.