Studenten studeren in de universiteitsbibliotheek van de KU Leuven.
Volledig scherm
Studenten studeren in de universiteitsbibliotheek van de KU Leuven. © Vertommen

Vier Belgische universiteiten in top 200 van THE World University Rankings

Vier Belgische universiteiten zijn in de top 200 van de THE World University Rankings van 2022 geëindigd: KU Leuven blijft met haar 42ste plaats de hoogst gerangschikte Belgische universiteit. De University of Oxford in het Verenigd Koninkrijk is voor het zesde jaar op rij de beste universiteit van de wereld. Dat heeft het Britse magazine voor hoger onderwijs Times Higher Education (THE), dat 1.662 universiteiten toetste, vandaag aangekondigd.

 1. Hun ouders pakken coronacrisis aan, zij mogen weer naar school: “Dat papa maar vaart zet achter vaccinaties. Dan kan ik op Italiëreis”
  PREMIUM

  Hun ouders pakken coronacri­sis aan, zij mogen weer naar school: “Dat papa maar vaart zet achter vaccina­ties. Dan kan ik op Italiëreis”

  Het wordt een 1 september zonder weerga, zonder mondmaskers of gepixelde leerkrachten op een scherm. Oók voor de kinderen die al anderhalf jaar aan de zijlijn toekijken hoe één van hun ouders de coronacrisis probeert bedwingen - als beleidsmaker, in een ziekenhuis, of expertengroep. Wat hopen zij dat het komende schooljaar brengt? “Dat papa maar vaart zet achter de vaccinaties. Dat ik zeker op Italiëreis kan.”
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.