Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

Verschillende scholen openen nog niet na paasvakantie: “Niet wachten op last minute beslissing in Brussel”

De regering beslist pas volgende week over de heropening van de scholen, maar verschillende secundaire scholen hebben nu al besloten nog niet open te gaan voor alle leerlingen na de paasvakantie. Dat heeft VTM NIEUWS vernomen.

90 reacties

 • Tatiana Parfionova

  3 maanden geleden
  De scholen moet zeker sluiten, cijfers dalen, nu weet iedereen dat broeihaard van besmettingen. Mijn alle twee kindjes waren besmet in twee verschillende scholen en achteraf wij volwassenen.
 • Patrick De pauw

  3 maanden geleden
  @Marc Werbrouck?ik maak niemand af!maar ik wil gewoon dat men die leraren ook op technische werkloosheid zet!tenslotte is het de waarheid dat zij door Corona thuis zijn en de volle wedde blijven pakken wat niet juist is?anderen zoals horeca of weet ik veel moeten schreeuwen om een overlevinspremie te krijgen die leraren hebben al meer dan genoeg betaald verlof zelfs in niet Corona tijden en nu zijn die al meer dan een jaar in vakantie modus of bijna toch
 • Raphaël Defour

  3 maanden geleden
  Stel mij de vraag of het initiatief wijst op onkunde of politiek gedreven. Heb bijzonder veel respect voor de leerkrachten die de combinatie van in de kas en online e, en dan nog bovenop de overhead aan schoolvergaderingen, evaluatie rapporten en oudercontacten moet torsen. Denk wel dat de directie best ook eens de werklast m.b.t. de Corona situatie over de totaliteit van zijn personeelsbestand voor een beter evenwicht onder ogen neemt. Voor mij is hun standpunt een zwaktebod.
 • marc werbrouck

  3 maanden geleden
  Ben geen leraar maar wat hier gebeurt is schandalig. Ik zou veel van die grote monden die hier leraars afmaken eens zelf voor de klas willen zien staan. Dezelfde 'brains' die geen opvoeding geven aan hun kinderen zeker en pamperjeugd kweken?
 • Carine Celis

  3 maanden geleden
  Vorige week was voor ons een gewone week, met examens, verbeteren, punten tellen en commentaar schrijven, klassenraad en oudercontact. Een normale laatste week voor de paasvakantie en alle collega's hebben zich weeral 100 % ingezet! En de twee weken vakantie? Maak er maar 1 week van en 1 week de online lessen voorbereiden. Er is nog steeds een leraren tekort, iedereen die zich nog wil engageren, altijd welkom ! Denk eraan, na 17 uur ben je niet klaar met werken en in het weekend ook niet!