Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet.
Volledig scherm
Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet. © BELGA

Verlies studietoelage dreigt voor 11.000 gezinnen

Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (sp.a) stuurt de komende dagen bijna 11.000 ouders een brief omdat hun kind te veel spijbelt. Ze kunnen hun studietoelage kwijtspelen, zo schrijven de Gazet van Antwerpen en het Belang van Limburg vandaag.

  1. Parlement keurt M-decreet rond inclusief onderwijs goed

    Parlement keurt M-decreet rond inclusief onderwijs goed

    Het Vlaams Parlement heeft gisteren het M-decreet of het decreet met maatregelen voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften goedgekeurd. Dat decreet moet ervoor zorgen dat meer leerlingen met een lichte mentale beperking of een leerstoornis zoals dyslexie in de toekomst standaard het gewone onderwijs kunnen volgen. Volgens minister van Onderwijs Pascal Smet betekent het decreet een belangrijke stap in de richting van inclusief onderwijs.
  2. Pascal Smet droomt van Brussel als één stadsgewest

    Pascal Smet droomt van Brussel als één stadsge­west

    Als het van Brussels sp.a-lijsttrekker Pascal Smet afhangt, wordt Brussel één stadsgewest, met één stadsvisie, één stadsproject, één onderwijsnet, één OCMW en één politiezone. Dat pleidooi houdt Smet in zijn boekje "Connecting Brussels", dat in drie talen werd geschreven en zondag werd voorgesteld. De sp.a'er heeft zijn idee over een openluchtzwembad nog niet afgevoerd. Met sp.a in de Brusselse regering, komt het er, aldus Smet.