Leerlingen lopen een klaslokaal in. Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Leerlingen lopen een klaslokaal in. Illustratiebeeld. © ANP

Tweede en derde graad weer voltijds naar school? Onderwijspartners beslissen vandaag

Mogen de leerlingen van de tweede en derde graad secundair binnenkort weer voltijds naar school? Dat is de vraag die het onderwijsoverleg vandaag op zijn bord krijgt. Maar zoals altijd, hangt alles af van de cijfers, en heel erg gunstig zien die er niet uit.

 1. Vooral tevreden reacties na afloop onderwijsoverleg: "Signaal van waardering aan de jeugd en alle Vlamingen”
  22

  Vooral tevreden reacties na afloop onderwijs­over­leg: "Signaal van waardering aan de jeugd en alle Vlamingen”

  Nadat dinsdag een overeenkomst is bereikt tussen de spelers in het onderwijsveld over welke coronamaatregelen zullen gelden bij de start van het nieuwe schooljaar, volgen vooral tevreden reacties. "We zijn tevreden dat we alvast enkele regels kunnen versoepelen die het leren en leven op school meer leefbaar maken", zegt Lieven Boeve, directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, na het onderwijsoverleg. "Uiteraard dienen we waakzaam te blijven zolang niet iedereen gevaccineerd is.” De Vlaamse Scholierenkoepel reageert teleurgesteld.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).