Peter De Keyzer van strategisch communicatiebureau Growth Inc, dat mee het initiatief nam voor de open brief waarmee bedrijfsleiders beloven een week lang les te geven in zomerscholen.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter De Keyzer van strategisch communicatiebureau Growth Inc, dat mee het initiatief nam voor de open brief waarmee bedrijfsleiders beloven een week lang les te geven in zomerscholen. © Gregory Van Gansen / Photo News

Topondernemers gaan deze zomer voor de klas staan: “Kleine tijdsinvestering kan groot verschil maken voor hun toekomst”

Tientallen Vlaamse topondernemers engageren zich om een week lang les te geven in zomerscholen. Zo willen ze kansarme en kwetsbare jongeren die met een leerachterstand kampen, uitzicht bieden op een betere toekomst bieden. Waarom ze liever hun kostbare tijd dan geld geven en wat ze de jongeren willen bijbrengen.

9 reacties

 • Annick Sennesael

  1 jaar geleden
  Top! Ze mogen mij altijd contacteren. Ik geef met alle plezier mijn lesvoorbereidingen, cursussen, handboeken, klaslijsten, verbeterde examens en testen, feedback, eindtermen, studiefiches, MOOL instructies, ... In ruil zal ik dan een week het bedrijf, en graag ook de firmawagen overnemen. Met mijn aangeboren talent voor crisismanagement, oneindig geduld, empathie en gedrevenheid zal dat wel geen probleem zijn zeker?
 • luc dierick

  1 jaar geleden
  oei Ik heb 18 jaar in een groot bouwbedrijf gewerkt De eerste keer dat er klinkers werden geplaatst in het bedrijf kwam de grote baas op de werf Waarom plaatsen jullie de klinkers niet in de mortel Had duidelijk nog nooit gehoord van de technische normen voor het plaatsen van klinkers Na wat uitleg is hij dan maar vertrokken met de staart tussen de benen
 • Emi Hergersberg

  1 jaar geleden
  Ik zou liever mensen voor de klas zien staan die verstandig maar vooral bijzonder HANDIG zijn. Wij hebben zeer dringend nood aan bekwame handwerkers. Dat zijn de witte raven van de toekomst, een soort die aan het verdwijnen is en waarvoor te weinig respect bestaat.
 • rita vdbergh

  1 jaar geleden
  Als ze één kind kunnen motiveren te werken voor een betere toekomst dan is hun opzet geslaagd. Bedrijfsleiders zouden al veel langer moeten ingeschakeld worden in het onderwijs vooral in de laatste twee jaar TSO. Dirk De Strooper, toevallig heb ik een ceo gekend van een groot chemisch bedrijf, die man had niet hautains of wereldvreemd, heeft veel gedaan voor de jeugd in onze gemeente tot hij opzij gezet werd door enkele medebestuurders van de club die geen brief zonder fouten konden schrijven.
 • Etienne De Bondt

  1 jaar geleden
  Ze zouden nogal wat beter in hun bedrijf eens een maand gaan meedraaien op de werkvloer, dan zullen ze tenminste eens weten welke zorgen en noden er rondgaan bij hun personeel.
 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.