Het toelatingsexamen voor arts in Brussels Expo in 2018. Voortaan zullen de toelatingsexamens voor arts en tandarts waarschijnlijk altijd digitaal worden georganiseerd.
Volledig scherm
Het toelatingsexamen voor arts in Brussels Expo in 2018. Voortaan zullen de toelatingsexamens voor arts en tandarts waarschijnlijk altijd digitaal worden georganiseerd. © Photo News

Toelatingsexamens arts en tandarts in juli opnieuw digitaal

De toelatingsexamens voor arts en tandarts zullen in juli opnieuw digitaal worden georganiseerd. Dat meldt minister van Onderwijs Ben Weyts. Ook in de toekomst komt er geen massa-examen op de Heizel meer.

 1. Vlaams Parlement keurt 108 corona-aanbevelingen voor het onderwijs goed

  Vlaams Parlement keurt 108 corona-aanbevelin­gen voor het onderwijs goed

  Het Vlaams Parlement heeft woensdag 108 corona-aanbevelingen voor het onderwijs unaniem goedgekeurd. Het gaat om het derde pakket aanbevelingen vanuit de coronacommissie. De resolutie dringt onder meer aan op maximaal contactonderwijs, het prioritair wegwerken van leerachterstand tijdens de lesuren, betere ventilatie in de scholen en extra aandacht voor kwetsbare kinderen en voor het mentaal welzijn van leerlingen en studenten.
 2. Sharona (19) mag niet aan studies geneeskunde beginnen door internetprobleem tijdens examen: “Elf vragen niet kunnen invullen... en amper één punt te weinig gescoord”
  PREMIUM

  Sharona (19) mag niet aan studies geneeskun­de beginnen door internet­pro­bleem tijdens examen: “Elf vragen niet kunnen invullen... en amper één punt te weinig gescoord”

  De Peltse Sharona Van Dijk (19) beleefde de voorbije twee weken een ware nachtmerrie. Op 25 augustus legde ze haar artsenexamen af in de hoop binnenkort te kunnen starten met haar opleiding Geneeskunde. Een half uur lang kreeg ze op de computer de ene foutmelding na de andere. Maar liefst elf vragen kon ze niet invullen en uiteindelijk blijkt ze één schamel puntje te kort te komen. “Ik heb eigenlijk geen plan B. Zelfs als ik in beroep nog gelijk krijg, is het academiejaar al van start gegaan", zucht ze.
 1. "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord
  Play

  "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord

 2. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown