Tia Hellebaut wil Vlaamse leerlingen 1,6 kilometer per dag doen lopen

VideoNiet alleen helpt het tegen overgewicht, leerlingen die elke dag een kwartiertje joggen hebben ook betere punten op hun rapport. Twee scholen in Geel en Tessenderlo bewijzen het al. "Het zou prachtig zijn als álle Vlaamse scholen zouden deelnemen", zegt ex-atlete Tia Hellebaut, meter van het project 'One Mile a Day'.


 1. 1.827 Oekraïense kinderen krijgen les op Nederlandstalige schoolbanken
  6

  1.827 Oekraïense kinderen krijgen les op Nederlands­ta­li­ge schoolban­ken

  Op de eerste schooldag na de paasvakantie hebben 1.827 Oekraïense kinderen plaatsgenomen op de schoolbanken van de Vlaamse scholen. Dat blijkt uit cijfers van het kabinet van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Het gaat daarbij vooral om jonge kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs. “Dit lijken behapbare cijfers, maar enerzijds is dit na de coronacrisis opnieuw een uitdaging en anderzijds weten we dat er nog een instroom zal volgen”, duidde Weyts de cijfers in ‘De Ochtend’ op Radio 1.
 2. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  4

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 3. Nood aan gelijke onderwijskansen in gesloten jeugdinstellingen, dat zegt het CVTJ

  Nood aan gelijke onderwijs­kan­sen in gesloten jeugdin­stel­lin­gen, dat zegt het CVTJ

  Jongeren die in een gesloten jeugdinstelling verblijven, moeten onderwijs kunnen volgen dat gelijkwaardig is aan dat op externe scholen en moeten ook een diploma of certificaat kunnen halen. Maar dat is nu nog niet het geval. Zo blijkt uit het jaarverslag van de Commissie van Toezicht voor Jeugdinstellingen (CVTJ) dat woensdag is voorgesteld door Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens, voorzitter van de commissie.
 1. Onderwijsvereniging van Steden en Gemeenten (OVSG) trekt aan alarmbel over centrale toetsen
  10

  Onderwijs­ver­e­ni­ging van Steden en Gemeenten (OVSG) trekt aan alarmbel over centrale toetsen

  Het stedelijk en gemeentelijk onderwijs start een uitzonderlijke procedure op rond de ontwikkeling van de centrale toetsen. Die moeten alle leerlingen vanaf 2024 op vier momenten in hun loopbaan op school afleggen. Maar de Onderwijsvereniging van Steden en Gemeenten (OVSG) zegt “fundamentele bezorgdheden” te hebben. Ook Katholiek Onderwijs Vlaanderen is bezorgd. Dat schrijven De Morgen en de Mediahuis-kranten.
 2. Nog maar twee scholen gesloten omwille van corona, Weyts wil “op zijn minst in basisonderwijs” mondmaskerplicht voor kinderen afschaffen
  24

  Nog maar twee scholen gesloten omwille van corona, Weyts wil “op zijn minst in basisonder­wijs” mondmasker­plicht voor kinderen afschaffen

  Het aantal scholen dat momenteel gesloten is omwille van de coronacrisis is gedaald van 102 twee weken geleden tot twee vandaag. Dat heeft Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) woensdag gezegd in het Vlaams Parlement na een vraag van Annabel Tavernier (N-VA). Dit dankzij de versoepelde quarantaineregels in het onderwijs. Weyts brak ook een lans voor het afschaffen van de mondmaskerplicht voor kinderen, zeker in het basisonderwijs.