Mama Bo moest nog een weekje langer thuisblijven met Ella-Maud en Max-Leon.
Volledig scherm
PREMIUM
Mama Bo moest nog een weekje langer thuisblijven met Ella-Maud en Max-Leon. © Photo News

Thuisonderwijs nu nog moeilijker dan tijdens lockdown: hoe hou je je kind in quarantaine bij de les?

Help, mijn kind moet in quarantaine! Het schooljaar is nog maar goed twee weken bezig, of een toenemend aantal kinderen en jongeren zit al verplicht thuis. Gevolg: in veel gevallen twee weken amper of geen les. Na een gebroken vorig schooljaar dreigt vooral voor de (sociaal) zwakkere leerlingen nu een nog grotere leerachterstand.

  1. Deze ‘gewone’ leraars en experten moeten kwaliteit van Vlaams onderwijs verbeteren

    Deze ‘gewone’ leraars en experten moeten kwaliteit van Vlaams onderwijs verbeteren

    De commissie Beter Onderwijs, opgericht door Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), is van start gegaan. Er werden zeven onderwijsexperts en zeven leerkrachten geselecteerd die concrete aanbevelingen zullen doen om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. "Door mensen uit het werkveld in te zetten, zal het debat zich niet boven de hoofden van de leerkrachten afspelen", klinkt het bij voorzitter Philip Brinckman.
  2. Groen hekelt 'oranje light' voor het onderwijs: “Zal nog meer onrust en onveiligheidsgevoel creëren”

    Groen hekelt 'oranje light' voor het onderwijs: “Zal nog meer onrust en onveilig­heids­ge­voel creëren”

    Groen is niet tevreden met de beslissingen over het onderwijs. "Deze oranje light legt druk en verantwoordelijkheid bij de scholen, terwijl de minister zichzelf uit de wind zet. Ze zal nog meer onrust en onveiligheidsgevoel creëren", hekelt Vlaams parlementslid Elisabeth Meuleman. Ze pleit voor een verlenging van de herfstvakantie en gedeeltelijk afstandsonderwijs voor de hogere graden.