Studenten van de UGent - géén studenten Taal- en Letterkunde. Archiefbeeld.
Volledig scherm
Studenten van de UGent - géén studenten Taal- en Letterkunde. Archiefbeeld. © BELGA

Studenten zijn steeds minder geïnteresseerd in taalrichtingen

Het aantal nieuwe inschrijvingen in taalrichtingen is ook dit academiejaar gedaald aan de UGent. Zowat 190 bachelorstudenten hebben in 2021-2022 voor Taal- en Letterkunde gekozen, waar die richting tien jaar geleden nog 413 nieuwe studenten telde. Amper 152 studenten hebben gekozen voor Toegepaste Taalkunde, het laagste cijfer ooit. Vooral Nederlands en Frans verliezen aan populariteit.

 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. Prosit corona? Zo kijken studentenverenigingen terug op bizar jaar: “Online cantus, quiz of krijtcirkels, we hebben véél creativiteit nodig gehad”
  PREMIUM
  GENT

  Prosit corona? Zo kijken studenten­ver­e­ni­gin­gen terug op bizar jaar: “Online cantus, quiz of krijtcir­kels, we hebben véél creativi­teit nodig gehad”

  Je studententijd, de mooiste tijd van je leven. Je maakt er vrienden voor altijd. Tenzij corona roet in het eten komt gooien. Want de cantussen, de kameraderie en ja, ook het samen studeren, dat lukte niet. Wij zaten aan tafel met vier presides die tijdens ‘hun’ jaar alles uit de kast haalden om de studenten het jaar van hun leven te bezorgen. “Ik heb mijn volledige praesidium vorige week voor het eerst gezien.”