Anna Kestens (links), die in de richting kinesitherapie zit, tovert samen met vriendinnen Evi, Josefien en Amelie pasta met scampi's op tafel.
Volledig scherm
PREMIUM
Anna Kestens (links), die in de richting kinesitherapie zit, tovert samen met vriendinnen Evi, Josefien en Amelie pasta met scampi's op tafel. © Florian Van Eenoo Photo News

Studenten over hun eerste weken op kot in coronatijd: “We laten dat virus ons plezier niet vergallen”

Alles mag, niks moet, behalve slagen in juni. Zo kon je het leven van een kotstudent samenvatten... tot corona z'n intrede deed. Van die ultieme 'vrijheid, blijheid' blijft maar weinig over: afstand houden, mondmaskers dragen en om 1 uur in bed. "Ik zie maar één voordeel: op tijd opstaan is nu geen probleem. Hopelijk blijven die regels niet duren." Wij proefden één dag mee van het nieuwe studentenleven in Gent.

  1. Leerachterstand door corona blijkt groter dan gedacht. “Leerlingen kunnen dit levenslang meedragen”
    PREMIUM

    Leerachter­stand door corona blijkt groter dan gedacht. “Leerlingen kunnen dit levenslang meedragen”

    De impact van het sluiten van de scholen door de coronacrisis is veel groter dan tot hiertoe werd aangenomen. Kinderen die nu in het eerste middelbaar zitten, hebben een leerachterstand die overeenkomt met het missen van een half schooljaar. Dat blijkt uit onderzoek van de KU Leuven. Heeft afstandsonderwijs dan niets geholpen? Kan de achterstand ooit nog ingehaald worden? En wat kan je als ouder doen? Experts leggen uit.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement