Luc Sels en Jan Tytgat.
Volledig scherm
Luc Sels en Jan Tytgat. © Photo News

Strijd om KU Leuven-rectorschap van start

De eerste stemronde van de rectorverkiezingen aan de KU Leuven is dinsdag om middernacht van start gegaan. Toxicoloog Jan Tytgat (58) neemt het op tegen huidig rector Luc Sels (54). Professoren, onderzoekers, administratief personeel en studenten kunnen nog tot 18 uur hun stem uitbrengen. De uitslag wordt vanavond verwacht. De kandidaat die een absolute meerderheid behaalt, wordt de komende vier jaar de rector van de grootste universiteit van Vlaanderen.

 1. INTERVIEW. Leuvense kandidaat-rectors kruisen de degens. Sels: “Zelfstandig studeren zal belangrijk blijven”. Tytgat: “Online leren mag niet de nieuwe standaard worden”
  PREMIUM
  Leuven

  INTERVIEW. Leuvense kandidaat-rec­tors kruisen de degens. Sels: “Zelfstan­dig studeren zal belangrijk blijven”. Tytgat: “Online leren mag niet de nieuwe standaard worden”

  Luc Sels (54) en toxicoloog Jan Tytgat (58): ze willen allebei koste wat het kost de nieuwe rector van de KU Leuven blijven of worden. Van onderwijs na corona, over hoe onze studenten zich mentaal voelen, tot de zaak-Reuzegom: onze reporter legde het duo vijf dezelfde vragen voor. De kandidaat-rectors blijken er heel wat verschillende meningen op na te houden. Hun blik op de toekomst van de Leuvense universiteit.
 2. Professor Tytgat in aanloop naar rectorverkiezingen KU Leuven beschuldigd van plagiaat: “Dit is een vuile aanval”

  Professor Tytgat in aanloop naar rectorver­kie­zin­gen KU Leuven beschul­digd van plagiaat: “Dit is een vuile aanval”

  Toxicoloog Jan Tytgat wordt beschuldigd van plagiaat in zijn visietekst voor de rectorverkiezingen van de KU Leuven. Maar liefst 26 paragrafen uit Tytgats visietekst zouden haast letterlijk uit andere documenten komen, zegt professor Gert Storms in studentenblad Veto. “Ik ontken dit formeel. Dit is een vuile aanval uit het kamp van de tegenpartij”, reageert professor Tytgat.
 3. Wordt toxicoloog Jan Tytgat (58) de nieuwe rector van de KU Leuven? "Het allerbelangrijkste dat ik als student leerde, was dansen”
  PREMIUM

  Wordt toxicoloog Jan Tytgat (58) de nieuwe rector van de KU Leuven? "Het allerbe­lang­rijk­ste dat ik als student leerde, was dansen”

  Al 25 jaar kan je er gif op innemen: zodra de fluwelen basstem van professor toxicologie Jan Tytgat (58) uit radio of tv komt, is er een nieuwe partydrug in omloop of zit er gif in eieren of mondmaskers. Dinsdag maakt de gifprofessor -misschien- een grote carrièreswitch, als hij er in slaagt de rectorverkiezing van de KULeuven te winnen en huidige rector Luc Sels van de troon te stoten. Wie is toch die rustige man in het wit?