Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Straks kan elke middelbare school online les geven. Zónder lockdown

Leerlingen die ook zonder lockdown afstandsonderwijs volgen? Het kan. De Vlaamse regering heeft een kader goedgekeurd, waarbij secundaire scholen tot maximaal 40 procent van hun lessen online kunnen organiseren. Dat schrijft De Morgen.

 1. Leerachterstand door lerarentekort: beste leerlingen lopen “bijna een schooljaar achter”

  Leerachter­stand door lerarente­kort: beste leerlingen lopen “bijna een schooljaar achter”

  De leerachterstand die veroorzaakt werd door de coronapandemie zindert nog na. In scholen met een minder ervaren lerarenkorps is sinds 2019 de gemiddelde leervertraging groter dan die in scholen met een meer ervaren lerarenkorps. Ook het ambitieniveau voor Nederlands en wiskunde mag wat hoger liggen om de leervertraging bij de beste leerlingen weg te werken. Dat blijkt uit de analyse van de meest recente IDP-toetsen van Katholiek Onderwijs Vlaanderen door onderwijseconomen Kristof De Witte en Letizia Gambi (KU Leuven).
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 1. Topman Katholiek Onderwijs Lieven Boeve over schrijfrobot ChatGPT: “Ik heb het zelf ook al gebruikt”
  PREMIUM
  2

  Topman Katholiek Onderwijs Lieven Boeve over schrijfro­bot ChatGPT: “Ik heb het zelf ook al gebruikt”

  “Als de kans bestaat om je huiswerk te laten maken door een chatrobot, moet je er van uitgaan dat leerlingen die ook gebruiken.” Lieven Boeve waarschuwt de leerkrachten van Katholiek Onderwijs Vlaanderen dat ChatGPT ook al in hun klas zit. Is dit voor hem dan de baarlijke duivel? Of heeft hij de tool zelf al geprobeerd? “Een tekst met Engelstalige zegswijzen die letterlijk zijn vertaald? Dan moet er een alarmbelletje afgaan.”