Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts op bezoek bij een school.
Volledig scherm
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts op bezoek bij een school. © BELGA

Stel hier uw vraag over code oranje in het onderwijs

Alle Vlaamse scholen moeten uiterlijk tegen de herfstvakantie naar code oranje schakelen, maar het is de bedoeling dat alle leerlingen en scholieren naar school kunnen blijven gaan. 

 1. Weyts houdt vast aan code geel voor onderwijs, maar: “Code oranje kán, als secundair open blijft”

  Weyts houdt vast aan code geel voor onderwijs, maar: “Code oranje kán, als secundair open blijft”

  “Ik ben niet getrouwd met code geel. Het onderwijs kan overschakelen op code oranje, als we de secundaire scholen volledig kunnen openhouden.” Dat zei Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) bij een actualiteitsdebat in het Vlaams Parlement. Tijdens overleg met het onderwijsveld werd eerder vandaag beslist dat het verplichte onderwijs in Vlaanderen in code geel - en dus voltijds open - blijft. Wel blijft het mogelijk om lokaal alsnog naar code oranje te gaan.
 1. Eindtermen tweede en derde graad secundair onderwijs bijgestuurd: “Leerlingen moeten digitale vaardigheden en ondernemerschap meekrijgen”

  Eindtermen tweede en derde graad secundair onderwijs bijge­stuurd: “Leerlingen moeten digitale vaardighe­den en ondernemer­schap meekrijgen”

  De Vlaamse regering heeft de nieuwe eindtermen voor de tweede en de derde graad in het secundair onderwijs principieel goedgekeurd. Dat meldt Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA). De eindtermen werden nog bijgestuurd na adviezen van de Vlaamse Onderwijsraad (VLOR) en de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV). Zo is er opnieuw meer aandacht voor digitale geletterdheid.
 1. Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun
  Play

  Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun

 2. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona