Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © ANP

Steeds meer kinderen krijgen geen of onvoldoende eten mee naar school

Een op de drie kinderen in armoede in ons land krijgt geen, onvoldoende of te weinig voedzaam eten mee naar school. Dat blijkt uit cijfers van kinderarmoedeorganisatie Stichting Pelicano naar aanleiding van de Week tegen Kinderarmoede. Slechte voeding heeft zware gevolgen op lange termijn voor kinderen, zowel fysiek, psychologisch als sociaal.

 1. Scholen moeten afspraken maken over sociale media en bereikbaarheid, maar recht op deconnectie voor leerkrachten niet vastgelegd

  Scholen moeten afspraken maken over sociale media en bereikbaar­heid, maar recht op deconnec­tie voor leerkrach­ten niet vastgelegd

  Scholen moeten voortaan een digitaal afsprakenkader vastleggen, voor onder meer de omgang met sociale media en de bereikbaarheid van leerlingen en leerkrachten. Dat zijn de sociale partners overeengekomen met Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. Met de afspraken moet voortaan worden vermeden dat leerlingen en leerkrachten elkaar tot laat op de avond blijven overstelpen met vragen of extra leerstof.
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.