Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). © BELGA

Spaarders kunnen voortaan investeren in plaatselijke scholen en scholen worden verplicht sportinfrastructuur te delen

Vlaanderen komt met een nieuw programma van publiek-private samenwerkingen voor de bouw van scholen. Dat kondigt Onderwijsminister Ben Weyts vandaag aan, bij de opening van een van de laatste scholen uit het vorige programma. Particuliere spaarders zullen voortaan de kans krijgen om te investeren in hun plaatselijke school.

25 reacties

 • eric van der jeugdt

  1 maand geleden
  Spaarders?Wie kan dat nog.
 • frans debont.

  5 maanden geleden
  Dus de gewone burger moet zijn spaarcenten aanwenden om jullie grootheidswaanzin te betalen. Dacht hey niet.
 • eli bosch

  5 maanden geleden
  Dat mijnheerke en zijn ganse bende in scholen investeert. Met 6000 eur per maand moet dit zeker lukken.
 • piet devlieger

  5 maanden geleden
  Investeren kan je als goede huisvader enkel doen bij en met betrouwbare partners. De overheid is tot nu toe - en gedurende de laatste decennia - volstrekt onbetrouwbaar gebleken. En dan moet je nog rekenen dat die partners met geld moeten kunnen omgaan en geen enkele politicus (ook niet Ben Weyts die 9 jaar nodig had om een diploma te halen waar een ander 4 jaar over doet) heeft ooit bewezen dat hij dat kon. Als bewijs daarvan moet je enkel maar naar de staatsfinanciën kijken.
 • Bob Boomer

  5 maanden geleden
  Had ons beter laten investeren in flitspalen. Brengen aardig op. Dividentje verzekerd !
 1. Laptops, internetvergoeding, extra fietsvergoeding: Weyts investeert 188 miljoen euro extra per jaar om leerkrachtenberoep aantrekkelijker te maken
  195

  Laptops, internet­ver­goe­ding, extra fietsver­goe­ding: Weyts investeert 188 miljoen euro extra per jaar om leerkrach­ten­be­roep aantrekke­lij­ker te maken

  Het onderwijs krijgt jaarlijks 188 miljoen euro extra om de onderwijskwaliteit te verbeteren en het lerarenberoep aantrekkelijker te maken. Dat is het onderwijsveld overeengekomen in de nieuwe Collectieve Arbeidsovereenkomst (CAO), die Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) en de sociale partners maandag ondertekend hebben. Een loonsverhoging voor leraren komt er niet. Het beroep moet aantrekkelijker worden door de investering in ICT-materiaal voor leerkrachten, de invoering van een internetvergoeding en een verhoging van de fietsvergoeding met 40 procent. Twee onderwijsverstrekkers, het OVSG en het Gemeenschapsonderwijs GO!, ondertekenden de tekst niet.
 2. Nieuw schooljaar met nieuwe eindtermen, laptop voor leerlingen en taaltest voor kleuters

  Nieuw schooljaar met nieuwe eindtermen, laptop voor leerlingen en taaltest voor kleuters

  De start van het schooljaar gaat gepaard met enkele nieuwigheden, zoals een verplichte taaltest voor kinderen van de derde kleuterklas, nieuwe regels rond de vaste benoemingen en beoordeling van leerkrachten, nieuwe eindtermen in het derde middelbaar en een gratis computer voor alle leerlingen vanaf het vijfde leerjaar. Het cruciale probleem in het onderwijs is het lerarentekort. Het onderwijsveld trok al regelmatig aan de alarmbel.