Uit cijfers van 2016 blijkt dat een kwart van de scholen incassobureaus zou inschakelen om onbetaalde schoolfacturen te innen. Dat zijn er een pak meer dan vijf jaar eerder.
Volledig scherm
Uit cijfers van 2016 blijkt dat een kwart van de scholen incassobureaus zou inschakelen om onbetaalde schoolfacturen te innen. Dat zijn er een pak meer dan vijf jaar eerder. © Thinkstock

Sp.a wil incassobureaus toegang tot scholen ontzeggen: "Impact op ouders en kinderen haaks op vertrouwensrelatie met school"

Sp.a wil dat de inzet van incassobureaus in het onderwijs wordt verboden. Dat is een van de vier voorstellen die de partij in het Vlaams parlement indient voor een betaalbare schoolfactuur. Ook het Gemeenschapsonderwijs staat weigerachtig tegenover inzet van incassobureaus door scholen.

54 reacties

 • Anoniem

  5 jaar geleden
  Ik ben alleenstaande vader zonder werk, en kom met mijn uitkering ruimschoots toe. Tom, drinkt die alleenstaande moeder enkel champagne misschien?
 • Tom Faes

  5 jaar geleden
  Boris beste draait de ploat eens om man en luister eens naar Vlaamse alleenstaande moeders die full-time werken maar voor veel minder loon dan u en ondanks dat werk toch op het einde van iedere maand net wat tekort komen. Zouden jullie er niet voor proberen te zorgen dat ze iedere dag een brooddoos met een paar boterhammen met choco meekrijgen ? Denk eens na mensen hieronder !
 • rita vdbergh

  5 jaar geleden
  Sp.a wil dat een ander de rekening van hun kiezers betaald. Hun kiezers moeten maar eens behandeld worden voor hun chronisch geld tekort.
 • Jan Janssens

  5 jaar geleden
  het gaat hier natuurlijk weer over onze bruine vrienden, die hun kinderen op school komen afzetten met een BMW/Mercedes/Audi... maar de schoolrekening betalen, daar doen ze niet aan mee. Je mag ook veronderstellen dat de school al genoeg inspanningen gedaan heeft om de ouders tot betalen te bewegen, vooraleer ze een incassobureau inschakelen. De oplossing is nochtans simpel: niet betalen? kind(eren) buiten!
 • marc castermans

  5 jaar geleden
  Het gratisverhaal kennen we ondertussen. Wil de sp.a dan ook zeggen wat er moet gebeuren na alles geprobeerd te hebben op een vriendelijke manier? Dienen schoolfeestopbrengsten dan om die rekeningen te betalen? Het onderwijs in Vlaanderen is nu al zo goed als gratis. Waarom noemt Gennez zich trouwens de onderwijsspecialist van de sp.a, ze heeft school gelopen en tennis gespeeld, ben je dan specialist, dan was mijn moeder een veel grotere specialist want zij had vier kinderen.