Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © BELGAIMAGE

Socialistische vakbond roept op tot staking in het onderwijs op 31 mei

Enkel de socialistische vakbond ACOD roept op om op 31 mei te staken in het onderwijs. De christelijke bonden COC en COV en de liberale VSOA hebben dinsdag laten weten dat zij niet zullen deelnemen aan de staking.

5 reacties

 • Pille Andreas

  3 maanden geleden
  Al die commentaren weer over de vakantiedagen, ga zelf in het onderwijs gaan staan! Vacatures genoeg. Maar waarschijnlijk moet je dan jullie bedrijfswagen, tankkaart, maaltijdcheques, ecocheques, smartphone, bedrijfspensioensparen afgeven.
 • Marleen De Beck

  3 maanden geleden
  Enkel de ACOD? Als we ergens moeten voor staken is het om leerkrachten zich bezig te laten houden met de kerntaak: lesgeven aan de kinderen, de kinderen helpen… Zijn de kinderen gebaat bij de ontelbare dossiertjes/ paperassen die we dagelijks moeten opstellen?
 • An Vanden Bossche

  3 maanden geleden
  Gezien de leerachterstand zou ik staken op een van de 120 vakantiedagen.
 • Jonathan Loterman

  3 maanden geleden
  Begint een jaarlijkse gewoonte te worden dat ze in het onderwijs willen staken. Hebben die niet al verlof genoeg door het jaar heen?
 • Juul Kabas

  3 maanden geleden
  Ai Brussel zal weer afgebroken worden...
 1. Leersteun vervangt M-decreet: “Voor sommige leerlingen zal het buitengewoon onderwijs altijd de beste plaats zijn”

  Leersteun vervangt M-de­creet: “Voor sommige leerlingen zal het buitenge­woon onderwijs altijd de beste plaats zijn”

  De Vlaamse regering heeft vrijdag groen licht gegeven voor het leersteundecreet, dat vanaf 1 september 2023 het M-decreet zal vervangen. Doelstelling van het decreet is om de beste plaats te zoeken voor elke leerling, met welke beperking dan ook: in het gewoon onderwijs als het kan, in het buitengewoon onderwijs als dat nodig is. Dat zegt minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). De Vlaamse regering trekt voor het leersteundecreet jaarlijks 195 miljoen euro uit. De CLB’s vragen alvast om de administratieve overlast in het kader van het leersteundecreet te beperken.
 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. Onderwijskoepels vragen 20 jaar anciënniteit voor zij-instromers: nood was nooit hoger

  Onderwijs­koe­pels vragen 20 jaar anciënni­teit voor zij-instromers: nood was nooit hoger

  De onderwijsverstrekkers willen dat zij-instromers, mensen die vanuit de privésector de overstap maken naar het onderwijs, tot twintig jaar anciënniteit kunnen meenemen. Dat hebben ze donderdag duidelijk gemaakt tijdens een commissiezitting in het Vlaams Parlement over de aanpak van het lerarentekort. De bezwaren die de Raad van State ooit heeft gemaakt, zouden voor de onderwijsverstrekkers niet langer van tel mogen zijn. “We denken dat de situatie nu anders is, want de nood was nooit hoger dan nu.” De vakbonden pleiten voor het meenemen van vijftien jaar anciënniteit en compenserende maatregelen voor andere werknemers.