Getty Images/Hero Images
Volledig scherm
© Getty Images/Hero Images

Schrijnend tekort aan schrijnwerkers

De voorbije vijf jaar is het aantal zelfstandige schrijnwerkers in Vlaanderen met 11,5 procent toegenomen, maar het aantal leerlingen in de houtopleiding volgt die stijging niet. Dit schooljaar is het aantal leerlingen met 8,4 procent gedaald tegenover vier jaar geleden. Dat blijkt uit een analyse van de Confederatie Bouw - Vlaamse Schrijnwerkers.

10 reacties

 • Jurgen Vermaut

  3 jaar geleden
  @Leonarda, De nagel op de kop mevrouw. Vanwege een vakleerkracht!
 • Sam Valkenborgs

  3 jaar geleden
  We zitten met een verloren generatie.
 • Emi Hergersberg

  3 jaar geleden
  @Leonarda.U heeft gelijk; ik deel uw mening. Probleem is dat geen enkele leerling nog de school mag verlaten zonder diploma. Je zult ze achteraf maar op de werkvloer krijgen.
 • Leonarda Van Opbroecke

  3 jaar geleden
  Niet verwonderlijk. Vakscholen zijn tegenwoordig omgezet naar Bijzonder Onderwijs. Er is sterk vergeten dat echte vakmensen zowel intelligentie als handigheid moeten hebben. Maak in die vakscholen terug een scheiding , waardeer de leerlingen en probleem is zo opgelost.
 • Alexander Kleutghen

  3 jaar geleden
  Er is nood aan een systeem dat buitenlandse arbeiders op gelijke voet zet met de lokale stielmannen. Geen nut om een stiel te leren als alle buitenlanders zonder erkenning in die sector het voor de helft van de prijs kunnen aanbieden in ons land. en de eindklant kiest effectief voor de goedkoopste oplossing blijkt in de realiteit.
 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.