De mail die de school gisteren naar de ouders verstuurde.
Volledig scherm
De mail die de school gisteren naar de ouders verstuurde. © kos

School schaft Moederdag af "omwille van diversiteit in families en culturen"

BrusselZondag is het Moederdag. Maar niet in de Franstalige school 'Singelijn' in Sint-Lambrechts-Woluwe. De directie stuurde de ouders gisteren een mail met de boodschap dat de kinderen geen geschenkjes voor Moederdag zullen maken "uit respect voor de vele andere culturen die onze school rijk is. Een diversiteit waar we uitermate trots op zijn", aldus het bericht.

 1. Bourgeois: "Vlaamse moslims, 11 juli is ook jullie feestdag"

  Bourgeois: "Vlaamse moslims, 11 juli is ook jullie feestdag"

  Minister-president Geert Bourgeois (N-VA) heeft zijn tweedaagse rondrit om het feest van de Vlaamse Gemeenschap te vieren afgesloten met het bijwonen van een iftar. Dat is de ceremonie die op zonsondergang voor moslims het einde van een vastendag aankondigt. In aanwezigheid van vertegenwoordigers van verschillende levensbeschouwingen en religies hielden zowel Bourgeois als imam Khalid Benhaddou een pleidooi voor een gedeeld burgerschap en verwierpen ze agressie in naam van een religie.
 2. Katholiek onderwijs wil start van schooljaar uitstellen wegens Offerfeest
  Onderwijs

  Katholiek onderwijs wil start van schooljaar uitstellen wegens Offerfeest

  Het katholiek onderwijs vraagt aan onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) of het schooljaar niet beter op 4 september begint, omdat het islamitische Offerfeest dit jaar op 1 september valt. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag. Crevits is niet van plan om op de vraag in te gaan. Het gemeenschapsonderwijs (GO!) vraagt voor de start van het komende schooljaar één afspraak voor alle schoolverstrekkers of netten.