Scholier met B-attest mag jaar niet meer overdoen

Het secundair onderwijs van de toekomst start over exact drie jaar. Dat zegt minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) in een interview met De Morgen. Daarmee zal de vernieuwing jaren eerder dan verwacht een aanvang kennen. Crevits wil verder ook dat leerlingen die een B-attest krijgen, er niet langer voor kunnen kiezen om te blijven zitten. Dat staat in De Standaard en Het Nieuwsblad.

 1. Recordaantal inschrijvingen voor hoger onderwijs in coronajaar

  Recordaan­tal inschrij­vin­gen voor hoger onderwijs in coronajaar

  Dit academiejaar (2020-2021) zijn er, middenin de coronacrisis, 270.680 inschrijvingen geteld voor de basisopleidingen en schakelprogramma's van het hoger onderwijs. Dat is 4,5 procent méér dan vorig jaar en het hoogste cijfer ooit, meldt het kabinet van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. De cijfers staan ook in De Zondag. Er is een stijging in alle soorten opleidingen. De lerarenopleidingen én de opleidingen in de gezondheidszorg laten een mooie groei optekenen.
 2. Vlaams Parlement keurt 108 corona-aanbevelingen voor het onderwijs goed

  Vlaams Parlement keurt 108 corona-aanbevelin­gen voor het onderwijs goed

  Het Vlaams Parlement heeft woensdag 108 corona-aanbevelingen voor het onderwijs unaniem goedgekeurd. Het gaat om het derde pakket aanbevelingen vanuit de coronacommissie. De resolutie dringt onder meer aan op maximaal contactonderwijs, het prioritair wegwerken van leerachterstand tijdens de lesuren, betere ventilatie in de scholen en extra aandacht voor kwetsbare kinderen en voor het mentaal welzijn van leerlingen en studenten.
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten