Schoolfeest.
Volledig scherm
PREMIUM
Schoolfeest. © Getty Images/Image Source

Scholen vragen steeds vaker entree voor schoolfeest (tot wel 12,50 euro): armoedeorganisatie reageert boos

Neen, tienersensatie Camille staat niet op het podium, en toch vragen steeds meer scholen entree voor het schoolfeest. Eén op de tien scholen doet het. Papa’s en mama’s die hun kinderen willen zien dansen, zingen of voordragen betalen 1 tot zelfs 12,50 euro. Stichting Pelicano, een vzw die strijdt tegen kinderarmoede, reageert teleurgesteld. “Iedere ouder zou zijn kind aan het werk moeten kunnen zien. Voor sommigen is een paar euro al van het goede te veel.”

69 reacties

 • Peter Buyck

  2 weken geleden
  Sorry maar sommige van die schoolfeestjes dienen net om de kosten van schooluitstappen te proberen drukken. Of om uitgaven te doen waarvoor de school géén subsidie krijgt.
 • Diane Aerts

  2 weken geleden
  Ik ben van ‘77 in mijn tijd dan was het enkele maanden voor het schoolfeest grote wafelen bak ter sponsoring van het schoolfeest als ze daar eens terug mee beginnen dat bracht op. Ik weiger extra te betalen voor een schoolfeest dan is het simpel wij komen niet we sturen ons kat.
 • Gino Denil

  2 weken geleden
  Een credo van conservatieven en liberalen is dat aan alles verdiend kan worden. Ook aan zorg en onderwijs.
 • Sjonny Martero

  2 weken geleden
  Alles kost geld en zeker voor gepamper. Een selectie in de uitgaven zou eens niet slecht zijn.
 • Patrick Moorthamer

  2 weken geleden
  Jaarlijks subsidies van de overheid (de burger) dan nog eens entree vragen. Hallo dit zijn geen normale dingen meer, zou zeggen kinderen thuis houden want is toch meestal in weekend en niet gaan.