Mondmaskers in het onderwijs
Volledig scherm
PREMIUM
Mondmaskers in het onderwijs © ANP

Scholen krijgen geen afkoelingsweek. Hoe houden directies de boel draaiende? En kunnen de leerkrachten hun afwezige leerlingen aan boord houden? “Sommige raak je voor een stukje kwijt”

Er komt geen afkoelingsweek in het onderwijs, ondanks de stijgende besmettingscijfers. “Afzonderlijk kunnen de scholen dat wel beslissen”, zegt Vlaams minister van Onderwijs, Ben Weyts (N-VA). Ook mogen scholen zelf kiezen of ze afstandsonderwijs invoeren. Hoe is de situatie nu in de Vlaamse scholen? Houden de directeurs en leerkrachten er de moed in? “We blijven doordoen, ook al kost het steeds meer moeite.”

27 reacties

 • FRED VAN LEEMPUTTEN

  2 maanden geleden
  Wie heeft de bal i.v.m. onderwijs al de hele tijd misgeslagen ? Ben Weyts ! Hij maakt dan ook deel uit van NV-A, de partij die al meer dan genoeg dingen verklaart die fout aflopen. Hoog tijd voor andere en bekwame ministers !
 • Wilfried Dylst

  2 maanden geleden
  Onze school heel TSO in afstandsleren. Groot gelijk van de derectie want wij hebben meer zieke leraars dan gezonde !
 • berdien desmet

  2 maanden geleden
  Onderwijs niet sluiten? Ik ben pro! Hou de hogescholen dan ook open, dit is volwassenONDERWIJS. Waar was hij toen we hem het meest nodig hadden? Ik heb het gevoel dat we hier de intro van Avatar aan het naspelen zijn waarbij wij, de studenten, wachten op een nieuwe minister van onderwijs aka de nieuwe avatar
 • Hilkens Björn

  2 maanden geleden
  Als arbeider krijg ik ook geen afkoelingsweek. Laat die kinderen maar een natuurlijke immuniteit opbouwen en stop met hen te bepamperen.
 • Ibrahim El oueryaghely

  2 maanden geleden
  Wanneer gaan jullie uiteindelijk begrijpen dat het onhaalbaar is om kinderen thuis te houden. Voor degene die homeworking doen is het makkelijk praten, maar voor ouders die zich dagelijks inzetten voor het draaiende te houden van onze maatschappij, wat moeten zij doen? Het is geen makkelijke beslissing.