UNKNOWN
Volledig scherm
© UNKNOWN

"Rik Torfs stigmatiseert leerlingen uit beroepsonderwijs"

Het voorstel van Rik Torfs om een toelatingsproef in te voeren voor leerlingen uit het beroepsonderwijs die naar de universiteit willen, stoot op protest. "Het voorstel is discriminerend en stigmatiserend", zegt Mieke Van Hecke, hoofd van het katholieke onderwijs, aan Het Nieuwsblad.

 1. Open brief: Hulp gevraagd voor Felix (9) onschuldig slachtoffer van een onbegrijpelijk corona-beleid
  OPEN BRIEF
  6

  Open brief: Hulp gevraagd voor Felix (9) onschuldig slachtof­fer van een onbegrijpe­lijk corona-be­leid

  Opnieuw kruipt een moeder in de pen voor een open brief die ze naast Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens richt aan Vlaams ministers Ben Weyts (Onderwijs) en Benjamin Dalle (Jeugd). De Antwerpse Marie Van Leemput laakt de door de expertengroepen RAG (Risk Assessment Group) en RMG (Risk Management Group) opgestelde regelgeving inzake de test- en quarantaineregels voor kinderen in het lager onderwijs. Haar oudste zoon Felix (9) moet ondanks een negatieve coronatest nog tot 8 oktober wachten voor een tweede coronatest, wat betekent dat hij twintig dagen lang afwezig zal blijven van school. “Hallucinant en onrechtvaardig”, schrijft Marie.
 2. Vooral tevreden reacties na afloop onderwijsoverleg: "Signaal van waardering aan de jeugd en alle Vlamingen”
  22

  Vooral tevreden reacties na afloop onderwijs­over­leg: "Signaal van waardering aan de jeugd en alle Vlamingen”

  Nadat dinsdag een overeenkomst is bereikt tussen de spelers in het onderwijsveld over welke coronamaatregelen zullen gelden bij de start van het nieuwe schooljaar, volgen vooral tevreden reacties. "We zijn tevreden dat we alvast enkele regels kunnen versoepelen die het leren en leven op school meer leefbaar maken", zegt Lieven Boeve, directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, na het onderwijsoverleg. "Uiteraard dienen we waakzaam te blijven zolang niet iedereen gevaccineerd is.” De Vlaamse Scholierenkoepel reageert teleurgesteld.