(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Photo News

Regels rond Covid op school nog eens op een rij: “Maakt het verschil tussen openhouden of sluiten van school”

De schoolpoorten openhouden is een belangrijke maatschappelijke prioriteit, die heel wat voorzorgsmaatregelen vraagt. Van Gucht roept op om de regels te blijven volgen en zet de richtlijnen voor de aanpak van Covid-19 op scholen nog eens op een rij. “Dit kan het verschil maken tussen het openhouden of sluiten van een school”, zei hij op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum.

3 reacties

 • Steven Elebaut

  1 maand geleden
  Ook voor de andere sectoren waren er duidelijke regels die grotendeels werden nageleefd. Ook zij mogen niet openen...
 • Stephan De Coninck

  3 maanden geleden
  @ Van Gucht: zijn de verantwoordelijken/experten in landen waar scholen WEL gesloten werden (Duitsland, Oostenrijk, Ierland, Groot-Brittannië, Nederland) dan incompetent of wat? Maar ja daar hebben ze geen Weyts hé. Trouwens test eens systematisch in ALLE scholen, je zal de cijfers eens zien stijgen. Taboe zeker?
 • Stephan De Coninck

  3 maanden geleden
  De scholen en opvang van kinderen (ook kleuter- en basisscholen) dient te worden GESLOTEN. Dat kinderen ook anderen besmetten is al sinds de uitbraak van corona het grote TABOE. Ik woon tegenover zo'n school en zie met eigen ogen hoe honderden kinderen van 6 tot 12 jaar niet in de klasbubbels blijven maar gewoonweg ZONDER maskers 3/4 van de schooltijd op de speelplaats door mekaar lopen, staan dansen en zingen, voetbal spelen. Samenscholingsverbod alleen voor volwassenen natuurlijk.
 1. Afkoelingsweek in secundair onderwijs start met grote problemen bij Smartschool: "Dit was onmogelijk te voorspellen”

  Afkoelings­week in secundair onderwijs start met grote problemen bij Smart­school: "Dit was onmogelijk te voorspel­len”

  Smartschool, het digitale onderwijsplatform dat veel scholen gebruiken, ondervindt vanochtend grote problemen. Veel leerlingen en directies melden net bij de start van de ‘afkoelingsweek’ in het secundair onderwijs verbindingsproblemen en kunnen niet inloggen. Intussen zou het digitale platform voor scholen weer “werkbaar” zijn, zegt een woordvoerster namens het bedrijf. “Het niveau van activiteit was niet te voorspellen.”
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op