Veel scholen hebben lokalen waar amper ramen zijn die openkunnen - in het Gentse HTI Sint-Antonius moet de directeur op een tafeltje klimmen om bij het kiepraam te kunnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Veel scholen hebben lokalen waar amper ramen zijn die openkunnen - in het Gentse HTI Sint-Antonius moet de directeur op een tafeltje klimmen om bij het kiepraam te kunnen. © Florian Van Eenoo Photo News

Ramen open in de klas, zelfs in putje winter? Ventilatie helpt tegen verspreiding Covid-19, maar niet elke school heeft er de middelen voor

De meeste scholen beschikken niet over een ventilatiesysteem en dus wordt lesgeven in lokalen met de ramen wijd open straks het nieuwe normaal. Mogelijk zelfs in putje winter. De bedoeling van dat openvensterbeleid is verse lucht aanvoeren en coronabesmettingen via aerosolen voorkomen. Maar minstens één op de zes scholen heeft een zodanig verouderde infrastructuur dat zelfs natuurlijke ventilatie niet lukt.

16 reacties

 • Michel Oyen

  1 jaar geleden
  Nog een geluk dat het raam open kan@deze school.
 • Bartje-Jessica Wirix-Campanella

  1 jaar geleden
  Zijn kinderen van de lagere school verplicht tussen de middag op school te eten??
 • Martine Laloup

  1 jaar geleden
  En de openluchtscholen in Schilde,Schoten en Brasschaat dan? Dat werkt toch
 • Norbert Corten

  1 jaar geleden
  Alle woningen zouden en moesten geïsoleerd worden de mensen op kosten jagen en nu dat weer.Alle vensters open om te ventileren tegen de covid19.
 • rene vreys

  1 jaar geleden
  STOP nu eens met al dat gezever en doe normaal .
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).