Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Raad van State vernietigt Vlaamse beslissing rond ‘islamschool’

De Raad Van State vernietigt de beslissing van de Vlaamse minister van Onderwijs, Ben Weyts (N-VA), om de erkenning van een islamitisch geïnspireerde school in Genk te weigeren. Dat schrijft ‘De Standaard’. Minister Weyts laat in een reactie weten dat hij “alles in het werk zal stellen om de oprichting van de school te verhinderen”.

25 reacties

 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Alles wat hier door de overheid beslist wordt, wordt verworpen door de rechterlijke instanties. Conclusie, een regering is overbodig. Misschien is de oplossing het land te laten leiden door deze instanties. Afkeuren van voorstellen is eenvoudig, het geven van oplossingen blijft achterwege. Een duidelijk voorbeeld is ook de eindtermen. Sinds 1985 tot 2019, twee ministers van onderwijs van Vooruit, één van OVLD, vijf van CD&V. Meegestemde beslissingen aangevochten door CD&V en door GWH verworpen
 • Yves De Groote

  3 maanden geleden
  Misschien de leerplannen en de leerstof onder de loep nemen?
 • camiel huughe

  3 maanden geleden
  Scheiding tussen Kerk en Staat : Wetenschap kent geen religie. 2+2=4, evengoed voor een christen als voor een moslim. Enkel gemeenschapsonderwijs met het Nederlands als voertaal is Vlaams en ALLE religieuse elementen dienen in het onderwijs verboden te worden. Geloof is vrij en kan onderwezen in religieuse gebouwen nuiten schooluren, NIET op school Dat is mijn mening.
 • Jan Vanstraat

  3 maanden geleden
  School dient om te leren niet om het geloof te verspreiden !
 • Jean Jaques d’Ardennes

  3 maanden geleden
  We hebben al katholiek onderwijs, joods onderwijs, steiner onderwijs,….. misschien alle “geloofs” onderwijzen afschaffen ipv enkel 1 te vizeren?!?