Ignaas Devisch (Ugent).
Volledig scherm
Ignaas Devisch (Ugent). © Photo News

Panel met Geert Molenberghs en Ignaas Devisch beveelt aan scholen open te laten bij lage of matige besmettingsgraad onder leerlingen

Een zeer verscheiden panel heeft zich gebogen over het openhouden van de scholen tijdens de coronapandemie. Hun aanbeveling luidt om de scholen open te laten bij een lage of matige besmettingsgraad onder leerlingen. Dit om leerachterstand te vermijden en een toename van kindermishandeling te voorkomen. Dat advies verzwakt echter aanzienlijk bij een hoge besmettingsgraad, die wordt gelegd op 400 per 100.000 leerlingen.

 1. HET DEBAT. Moet de zomervakantie (permanent) ingekort worden? Dit vinden jullie ervan

  HET DEBAT. Moet de zomervakan­tie (permanent) ingekort worden? Dit vinden jullie ervan

  In het jaar 2020 konden we onder meer proeven van een herfstvakantie die twee weken duurde. Een uitzondering, omdat de coronacrisis ons daartoe dwong. Al opperen experts dat het goed zou zijn om van deze situatie gebruik te maken en de schoolvakanties te herzien. Het voorstel? De zomervakantie inkorten tot zes weken, in ruil voor twee weken herfst- en krokusverlof. Wat zijn de voordelen en, misschien nog belangrijker, zijn er ook nadelen? Eerder lieten we al enkele experts aan het woord, nu is het aan jullie.
 1. Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"
  Play

  Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"

 2. Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis
  Play

  Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis