Joel Hoylaerts / Photo News
Volledig scherm
© Joel Hoylaerts / Photo News

OVERZICHT. Dit verandert er voor leerkrachten na sociaal akkoord over vaste benoemingen

Leerkrachten kunnen binnenkort sneller benoemd worden, maar ook sneller ontslagen worden. Dat zijn Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) en de sociale partners uit het onderwijsveld overeengekomen.

50 reacties

 • Bart De Pauw

  2 maanden geleden
  Geen excuus meer voor al die extra toezichten, taartenslag of spaghetti avond, meewerken of ontslag!
 • Bert Haver

  2 maanden geleden
  Mevrouw Verpoorter, minister Weyts doet meer dan zijn best in de vlaamse regering die wel degelijk gekozen is door het volk.Noem me even de flaters op die hij zou begaan hebben? In de privé geldt er ook geen vaste benoeming .
 • Frank Van den Eynde

  2 maanden geleden
  Er worden internationale vergelijkingen (Pisa) boven gehaald.Mag ik er op wijzen,dat we vroeger top voetbalprestaties hadden.Toen is professionalisering boven komen drijven. Plots lukt geen Belgische ploeg meer door de voorrondes van de CL te raken.Zijn onze voetbalploegen slechter geworden?Nee,de ander zijn beter, Waarom? De wet van grote getallen.Ik zie nu al veel leerlingen knokken om de humaniora succesvol af te maken.Burn-out nu ook in scholen is niet veraf!
 • willems michel

  2 maanden geleden
  11 jaar heb ik gewacht om benoemd te worden en toen heb ik er de brui aan gegeven zoals vele anderen. Het tekort aan leerkrachten probeert men op te vangen met mensen zonder pedagogisch diploma en de belofte om na een jaar benoemt te worden. Vroeger werden we beoordeeld door een inspectie, vandaag krijgt iedereen goed om dat men geen vervanger heeft. Ik sta echt niet stom dat het onderwijs achteruit gaat.
 • steve wils

  2 maanden geleden
  Goed idee invoeren voor de politiekers niet presteren weg ermee
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op