Volledig scherm
© Thinkstock

Overheid ontwikkelt 'Cyber-Scan' tegen pesten

Naar aanleiding van de Week tegen Pesten lanceren Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits en Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz een nieuw instrument voor scholen om cyberpesten tegen te gaan, met name Cyber-Scan. Dat is hoognodig, want maar liefst 1 op 10 leerlingen in Vlaanderen is het slachtoffer van cyberpesten.

 1. Studentenbuurten zoeken oplossingen om coronaproof te blijven: “Minder volk toelaten? Nee, juist meer feestzones maken”
  PREMIUM

  Studenten­buur­ten zoeken oplossin­gen om corona­proof te blijven: “Minder volk toelaten? Nee, juist meer feestzones maken”

  Met veel volk en bij een frisse pint, zo trappen studenten de start van het nieuwe academiejaar traditioneel af. Ook dit jaar, corona of niet - tot ontzetting van de burgemeesters in de studentensteden. Maar jongeren zullen altijd willen fuiven, redeneert de horecasector. "De oplossing ligt in méér feestzones. Niet in het beperken van de capaciteit."
 2. Deze ‘gewone’ leraars en experten moeten kwaliteit van Vlaams onderwijs verbeteren

  Deze ‘gewone’ leraars en experten moeten kwaliteit van Vlaams onderwijs verbeteren

  De commissie Beter Onderwijs, opgericht door Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), is van start gegaan. Er werden zeven onderwijsexperts en zeven leerkrachten geselecteerd die concrete aanbevelingen zullen doen om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. "Door mensen uit het werkveld in te zetten, zal het debat zich niet boven de hoofden van de leerkrachten afspelen", klinkt het bij voorzitter Philip Brinckman.